Dom naroda Parlamenta FBiH o izmjenama Zakona o izvršavanju budžeta

Vijesti 27. maj 202107:39 0 komentara
N1

Delegati Doma naroda Parlamenta Federacije BiH trebali bi danas po hitnom postupku da razmatraju Prijedlog zakona o izmjenama Zakona o izvršavanju budžeta FBiH za tekuću godinu.

Na predloženom dnevnom redu po skraćenom postupku je i Prijedlog zakona o izmjenama Zakona o visini stope zatezne kamate na javne prihode, saopšteno je iz Parlamenta FBiH.

Pred delegatima će se naći informacije o epidemiološkoj situaciji u FBiH na dan 19. aprila i 26. aprila, sa prijedlogom naredbi i preporuka Kriznog štaba Federalnog ministarstva zdravstva.

Na predloženom dnevnom redu su i Prijedlog zakona o finansijskoj konsolidaciji javnih zdravstvenih ustanova u FBiH po hitnom postupku, te Prijedlog zakona o infrastrukturi prostornih podataka FBiH.

Delegati Doma naroda Parlamenta FBiH bi trebali da razmatraju i Nacrt zakona o Razvojnoj banci FBiH, kojim se uređuje pravni status, ciljevi poslovanja, djelatnost, poslovne politike, organi upravljanja i druga pitanja od značaja za rad ove banke.

Na dnevnom redu je i Nacrt zakona o zastupanju u osiguranju i posredovanju u osiguranju i reosiguranju.

Početak sjednice Doma naroda Parlamenta FBiH zakazan je za 12.00 časova u zgradi Parlamenta FBiH, uz poštovanje svih epidemioloških mjera.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!