Dom naroda PSBiH neće razmatrati smjenu ministra Lučića

Vijesti 08. apr 202112:33 1 komentar
YouTubeu Screenshoot

Iako je na današnjem dnevnom redu sjednice Doma naroda Parlamenta Bosne i Hercegovine planirana tačka o smjeni ministra za izbjeglice i raseljena lica BiH Miloša Lučića, ona je uoči same sjednice uklonjena. Delegat Mladen Bosić kazao je kako ovaj dom ne bi trebao zloupotrebljavati demokratske procedure već da se treba izjašnjavati o onome što Predstavnički dom PSBiH donosi.

Podsjetimo, Predstavnički dom PSBiH je izglasao smjenu ministra Lučića 30. marta ove godine, a na prijedlog predsjedavajućeg Vijća ministara Zorana Tegeltije jer je Lučić kadar DNS-a koji je napustio vladajućuju koaliciju sa SNSD-om.

Bosiće je predložio i novu tačku dnevnog reda, ato je Odluka o potvrđivanju smjene zamjenika ministra civilnih poslova koja je u Predstavničkom domu donesena 11. januara ove godine.

“Radi se o dobro poznatom slučaju zamjenika ministra koga su nadležni organi uhvatili u priređivanju nelegalnog klađenja igara na sreću. Radi se o takvoj vrsti aktivnosti koja sa svakako ne bi mogla da ga preporuči za bilo koji državni posao i svaka vlast koja imalo drži do sebe ne bi dozvolila da se neko ko ima takav dosije nađe u takvom krugu njihove vlasti. Čudi me da sam predsjedavjaući Vijeća ministara nije zatražio njegovo odstranjivanje s obzirom na to čime se čovjek bavi i bavio”, rekao je Bosić.

Pročitao je izvještaj Republičke uprave za inspekcijske poslove od 14.12.2020. godine u kojem se navodi da su otkrili ilegalno privređivanje igara na sreću u Zvorniku u objektu koji je u vlasništvu Siniše Ilića.

Ipak, za ovaj prijedlog nije bilo opće ni entitetske većine te se ova tačka neće naći na dnevnom redu.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare