Dr. Sarić za N1 o broju dosjea Sebije Izetbegović: Zatečeni smo i iznenađeni!

Vijesti 28. nov 202212:48 5 komentara
N1 / UNSA

"Radi interesa javnosti, potaknuti pisanjem internet portala Raport.ba, a koje su potom prenijeli brojni mediji, ovim putem obraćamo se javnosti u svrhu pojašnjenja činjenica te potpunog ograđivanja od bilo kakvih malverzacija vezanih za načine vođenja matičnih knjiga Medicinskog fakulteta u Sarajevu te manipulacija brojevima upisnica", saopćeno je jutros iz klinike Arbor Vitae koju vodi dr. Senad Sarić.

Zatečeni smo i iznenađeni natpisima u medijima o nalazu Kantonalne uprave za inspekcijske poslove kojim je utvrđeno da je zloupotrebljen broj upisnice prim.mr.sci.dr.med.Senada Sarića te ovim putem želimo da podcrtamo da prim.mr.sci.dr.med. Sarić je cjelokupno školovanje, uključujući magistrat te specijalistički staž obavio u skladu sa svim zakonskim načelima, potpuno uredno, sa svim dokazima koji su lahko provjerljivi i dostupni nadležnim organima za provjeru“, dodaju u odgovoru za N1.

Kažu da Medicinski fakultet u Sarajevu još nisu kontaktirali.

Medicinski fakultet u Sarajevu nismo kontaktirali za provjeru jer smatramo da isto nije potrebno, obzirom da je, kako smo upućeni, Kantonalna uprava za inspekcijakse poslove u svom nalazu utvrdila neposrednim opažanjem prethodno navedenih Matičnih knjiga, da u Matičnoj knjizi I (od rednog broja 723 koji počinje s datumom upisa 03.01.1990. godine do rednog broja 907 odnosno do kraja Matične knjige koji završava školske 1996/97. godine), pod rednim brojem 836 upisan je Sarić Senad, a ne neko drugi ili da je sporan upis dr.Sarića u tom smislu“.

Raport.ba: Pod brojem dosjea Izetbegović upisana druga osoba

Kako smo naveli prethodno, sva dokumentacija o akademskom školovanju dr. Sarića stoji na raspolaganju nadležnim organima za provjeru u bilo kojem momentu“.

Podsjetimo, kako je ranije naveo Raport.ba Inspektori su utvrdili još jednu zanimljivu činjenicu i to uvidom u matične knjige. Kako se vidi iz dokumentacije, pod brojem dosjea 836, koji je napisan olovkom na Upisnom listu Sebije Izetbegović, vodi se Senad Sarić.

Ranije je interview.ba pisao da je Vijeće Medicinskog fakulteta na hitnoj sjednici potvrdilo je nalaz Ad hoc Komisije da je s dokumentima Sebije Izetbegović, direktorice KCUS-a koje traži Senat Univerziteta u Sarajevu – sve u redu.

Podsjećamo, Senat Univerziteta u Sarajevu je usvojio zaključak i zadužio Medicinski fakultet u Sarajevu da se formira komisija koja će još jednom pregledati kompletnu dokumentaciju gospođe Izetbegović i proslijediti zaključak.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare