Mektić se prisjetio ZOI-ja: Kao mladi milicioner osiguravao skakaonice na Igmanu

Vijesti 10. feb 202207:37 > 08:16 1 komentar
Twitter

Zastupnik u Predstavničkom domu Parlamenta BiH Dragan Mektić objavio je na svom Twitter nalogu svoju akreditaciju tadašnjeg mladog milicionera kada je osiguravao skakaonice za vrijeme Zimskih olimpijskih igara u Sarajevu.

“Na godišnjicu otvaranja zimskih olimpijski igara 1984. godine, akreditacija mladog milicionara koji je osiguravao skakaonice na Igmanu“, napisao je Mektić

Prije dva dana navršilo se 38 godina od otvaranja 14. Zimskih olimpijskih igara u Sarajevu. Tada po mnogima najbolje organizovane, ali i igre koje su po mnogo čemu bile rekordne u to vrijeme.

Olimpijski duh još uvijek živi u ovom gradu i njegovim stanovnicima, uprkos generacijskim smjenama. Zimske olimpijske igre su sigurno jedna od najboljih stvari koje su se desile gradu Sarajevu i državi Bosni i Hercegovini.

U organizaciju su utrošena velika sredstva. Pripreme koje su trajale godinama, pored dobro organizovanih igara, kao rezultat imaju izgrađene saobraćajnice, hotelske komplekse kako na planinama (Bjelašnica, Igman, Jahorina) tako i u gradu, sportski centri Skenderija i Zetra, žičare, ski liftovi…

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare