Dragan Stevanović i Aida Pilav u Novom danu

Vijesti 07. apr 202116:12 0 komentara
N1

Epidemiološka situacija, liječenje zaraženih korona virusom, vakcine, ali i život Roma u BiH te profesionalna orijentacija mladih Zapadnog Balkana - teme su sutrašnjeg "Novog dana". Budite sa nama od 8-11h.

Smanjena incidenca zaraze korona virusom u KS: bila je viša od 1.000 sada je ispod 500. Da li je pad oboljelih uzrokovan mjerama ili prokuženošću stanovništva? Možemo li očekivati i smanjenje stope smrtnosti? Gošća “Novog dana” biće Aida Pilav, članica Kriznog štaba kantonalnog ministarstva zdravstva i direktorica Zavoda za javno zdravstvo Kantona Sarajevo.

O oboljelima, vakcinama, respiratorima ali i agresivnim i primitivnim porukama političkih protivnika koje su mu upućene, za “Novi dan” govori ugledni ljekar Dragan Stevanović, internista, nekadašnji šef Odjeljenja interne medicine u Opštoj bolnici “Abdulah Nakaš” u Sarajevu, sada angažovan kao ljekar u COVID odjelu te bolnice, član SDP-a, zamjenik predsjedavajućeg Gradskog vijeća Sarajeva.

Romi, a posebno Romkinje, i dalje su najugroženiji i doživljavaju najviše diskriminacije od bilo koje druge grupe u zemlji. Iskusili su diskriminaciju u pristupu stanovanju, zdravstvenoj zaštiti, obrazovanju i mogućnostima zaposlenja. Na svjetski dan Roma naši gosti su predstavnici romskih udruženja iz Sarajeva, Tuzle i Bijeljine: Dervo Sejdić, Indira Bajramović i Sabira Hašimović.

Online sajam najboljih univerziteta za zanimanja budućnosti biće održan 10. aprila, u organizaciji regionalne kompanije za obrazovanje u inostranstvu – Via Academice. Ugostiće najbolje svjetske univerzitete, te predstavnike savremenih zanimanja koji će prenijeti svoje iskustvo i profesionalni put. Uživo iz Beograda sa nama će biti Zvjezdana Crnogorac, jedna od organizatora događaja.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!