Dragičević krenuo prema Trgu Krajine: Stajat ću na strani pravde, a oni drugi…

Vijesti 09. jan 202210:50 > 11:581 komentar
Izvor: N1

Davor Dragičević, otac ubijenog Davida, danas je izašao na ulice Banjaluke sa transparentom "Pravda za Davida". Uputio se ka Trgu Krajine, odakle će pretestovati tražeći da se razriješi ubistvo njegov sina.

Prije nekoliko dana Dragičević je najavio da će biti 9. januara na Trgu Krajine s transparentom ‘Pravda za Davida’ i da ga niko u tome neće omesti.

Dragičević je ranije pozvan u policijsku stanicu Centar zbog, kako je policijski službenik naveo u videu, njegovih objava na mrežama u vezi 9. januara. Poziv su dobili i Ozren Perduv te Sofija Grmuš.

Krećući se prema Trgu Krajine uzvikivao je “Pravda za Davida”.

“Vi ćete mi zabraniti da hodam kroz moj grad. Pravda za Davida će stajati na strani pravde za Davida, a oni svi drugi tamo na strani ubice. A vi glasajte za njih”, poručio je Dragičević.

Danas se u Banjaluci i drugim gradovima bh. entiteta RS obilježava Dan RS 9. januar, usprkos odlukama Ustavnog suda Bosne i Hercegovine kojima je proglašen neustavnim. Na taj datum 1992. godine u Sarajevu samozvana Skupština srpskog naroda u Bosni i Hercegovini donijela je “Deklaraciju o proglašenju Republike srpskog naroda Bosne i Hercegovine”. Ustavni sud Bosne i Hercegovine presudio je u novembru 2015. godine i u martu 2019. da je praznik ”neustavan i protivan međunarodnoj konvenciji o ukidanju svih oblika rasne diskriminacije te protivan protokolu uz evropsku konvenciju za zaštitu ljudskih prava i osnovnih sloboda”.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Komentari

Vaš komentar