Dragičević, Miličević, Bećirović, Alađuz i Dervišević gosti Dana uživo

Vijesti 24. nov 202213:49 0 komentara
N1

“Dan uživo” ovog četvrtka donosi prve reakcije na jutrošnju oslobađajuću presudu Suda BiH u slučaju “Zijad Mutap i drugi”.

Sa nama je Davor Dragičević, koji godinama čeka na pravdu za smrt svoga sina Davida, a koji je došao u Sarajevo kako bi pružio podršku porodici Memić.

O preuzimanju stranke u ne baš sjajnom trenutku, turbulencijama u opoziciji, unutarstranačkim izborima koji slijede, izboru delegata u Dom naroda Parlamenta BiH, formiranju vlasti na državnom nivou – razgovaramo sa vršiocem dužnosti predsjednika SDS-a Milanom Miličevićem.

Postignut je dogovor Srbije i Kosova o registarskim tablicama. Znači li to i relaksaciju odnosa u regionu, kakva je perspektiva Berlinskog procesa i Otvorenog Balkana, kakvu politiku će voditi nova predsjednica Slovenije Nataša Pirc Musar – za „Dan uživo“ govori direktor Instituta IFIMES Zijad Bećirović.

Počinje ovogodišnja kampanja 16 dana aktivizma protiv rodno zasnovanog nasilja. O femicidu, zakonima i njihovom provođenju, ali i drugim aktuelnim temama razgovaramo sa kolumnistkinjom, direktorkom Fondacije „Infohouse“ Dženanom Alađuz.

Peti je dan Svjetskog prvenstva u fudbalu, 22. po redu. Uživo smo u Dohi, odakle nam se javlja stanovnik katarske prestonice, muzičar i glumac, urednik portala Times.ba, ovog puta u ulozi novinara – Mirza Dervišević.

Tu su i servisne vijesti, aktuelnosti iz svijeta, reporterske priče…

Sa vama u „Danu uživo“ – Dalibor Mrdić.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!