Dragičević: Sada smo svi zaštićeni od ubica, zločinca i korumpiranih tužioca

Vijesti 29. maj 202212:01 1 komentar
N1

Davor Dragičević i Muriz Memić obratili su se novinarima nakon što je Dragičević poslije više od dva mjeseca odlučio da napusti zelenu površinu ispred pravosudnih institucija BiH gdje je do danas boravio.

Prvo su Memić i Dragičević zajednički uredili navedenu zelenu površinu što možete pogledati na narednom linku.

Dragičević je novinarima kazao da je najvažnije da je nakon sastanka sa v.d. glavnim tužiocem tužilaštva BiH Kajganićem, Ozrenkom Nešković koja je postupajući tužilac u predmetu David Dragićević, Ćazimom Hasanspahićem, postupajućim tužiocem u slučaju Memić i tužiocem Dubravkom Čamparom konačno rečeno da su Dženan i David ubijeni.

“Mogu vam slobodno reći dobili smo svi zaštitu i sigurnost, od ubica i zločinca i korumpiranih tužioca. To je ono što je Dubravko Čampara dobro formulisao zaštita se ne daje Murizu, Davoru, Teodori, Suzani, Sofiji već svim građanima BiH koji su iskreno na strani istine i pravde”, pojasnio je Dragićević.

Dragičević je ponovio sintamgu istraga u istrazi gdje, kako je objasnio, neće biti nedodirljivih te se posebno zahvalio Ifetu Feragetu.

Muriz Memić je kazao da je vrijeme da konačno dobijemo pravnu državu

“Najstrašnije i najbolnije je što je Dženan i David mogli preživjeti. Neko se iživljavao dok je Dženan umirao u Aleji, neko je namiještao tako i sa Davidom, pojasnio je Muriz.”

Novinarima su obojica govorila o šifri “Tufahija” o čemu su jučer govorili za N1 što možete pročitati na narednom linku.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare