Dragičević umjereno optimističan nakon susreta sa tužiteljima u Sarajevu

Vijesti 28. okt 202119:00 > 19:21 0 komentara
N1

Davor Dragičević, otac ubijenog mladića Davida Dragičevića, kazao je kako se ne osjeća ugroženo u Sarajevu, ali da je u Sarajevu drugačija situacija u odnosu na ono što ga čeka u Banja Luci. U ovaj grad odlazi u subotu. Danas je pak bio na razgovoru u Tužilaštvu BiH. Umjereno optimističan otišao je dalje, tražeći pravdu i istinu za smrt svog sina.

Dan nakon povratka u Bosnu i Hercegovinu, Davor Dragičević je stigao u zgradu Suda i Tužiteljstva BiH, a ispred okupljenim je rekao “hvala vam još jednom”.

No pretjerane riječi hvale nije imao nakon susreta sa tužiteljicom Ozrenkom Nešković, te v.d. glavnim tužiteljem Milankom Kajganićem. Zapravo, otac tragično nastradalog Davida Dragičevića je bio umjereno optimističan.

“Daje mi određenu dozu optimizma da će istraga u slučaju ubistva mog djeteta biti adekvatna i pokrenuta u skladu sa svim zakonskim normama i onim kao što je tužiteljka Nešković rekla – u skladu sa zakonom”, rekao je danas Davor Dragičević.

Odvjetnik Ifet Feraget pak dodaje kako su dobili obećanje da će imati djelotvornu i odgovarajuću istragu u skladu sa standardima Europskog suda.

“Neke stvari postpajuća tužiteljica ne želi otkrivati ni gospodinu Davoru Dragičeviću ni meni. Tako je bilo i u slučaju Memić, to je dobar znak”, rekao je advokat Feraget.

A dobrih znakova do sada u ovom slučaju nije bilo. Davor Dragičević i dalje izražava svoje nezadovoljstvo onim što je i kako radila Gordana Tadić. Što zapravo nije bilo uredu, pojasnio je gostujući u programu N1.

“Govorila je o saznanjima da je Osmica prisluškuje, da ima pritiske da se predmet ne pokrene i ne dođe do kraja. Javno pozivam Gordanu Tadić. Da je izašla sa svim saznanjima na press konferenciju, to bi značio državni udar. Poslije toga bi međunarodna zajednica stala na njenu stranu”, naveo je u emisiji N1.

Od međunarodne zajednice Dragičević ima velika očekivanja. Davor najavljuje i da će u subotu put Banjaluke i da ostaje da se bori do kraja.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!