Dragičević: Vraćam se, pozivam Lukača da me uhapsi

Vijesti 13. okt 202114:50 > 14:54 2 komentara
Davor Dragičević
Davor Dragičević (Anadolija)

Davor Dragičević, Davidov otac, potvrdio je za N1, da se definitivno vraća u Bosnu i Hercegovinu, najvjerovatnije do kraja oktobra. Razlog je, kako je ranije spomenuo, između ostalog, i odbijanje ovdašnjeg suda da mu da politički azil u Austriji.

“Definitivno se vraćam, a tačan datum ću znati ovih dana. Ja to ne krijem, i otkrit ću to i na svom profilu, a i objavit će grupa Pravda za Davida. Svi će na vrijeme biti obaviješteni. Najvjerovatnije ću doći u Sarajevo“, istaknuo je.

“Odgovornost na državi i SIPA-i”

Naglasio je da će svoju borbu i Pravdu za Davida nastaviti još jače i žešće nego prije.

“Vidjeli smo da dvije godine i devet mjeseci, kako sam bio protjeran iz BiH, apsolutno se ništa nije dogodilo, zato što je svima u interesu da zataška ovaj slučaj i ovo ubistvo. Međutim, sa mojom povratkom mnogo stvari će biti jasnije i ja sam rekao da to nikad neću dozvoliti. Sva odgovornost je na državi BiH i SIPA-i i u zaštitu mog života, moje porodice, a također odgovornost je na članovima grupe Pravda za Davida”, rekao je Dragičević.

Izrazio je nadu da će se konačno prekinuti ova tragedija, kako njegova tako i Muriza Memića, i da svi koji su učestvovali budu procesuirani.

“To je jedini moj zahtjev i očekujem njihove konkretne korake. U protivnom, kako sam najavio, ne bude li odgovarajućih koraka institucija BiH, do kraja ove godine, obrušit ću se na njih sa još većom žestinom, nego prema entitetskim instuticijama”, kazao je Dragičević.

Straha nema, opreza ima

Da li je bilo prijetnji u proteklom periodu, pitali smo ga. Odgovara da su prijetnje svakodnevne “od otmice Davida, do dana današnjeg”.

“Ponovio sam hiljadu puta – straha nemam, opreza imam. Evo sad javno pozivam Dragana Lukača i odmetnuti zločinački MUP Republike Srpske, prilikom mog ulaska u Banjaluku i entitet, da me uhapse. U protivnom ako to ne urade, smatrat ću da su oni ti koji su učestvovali u otmici, mučenju i ubistvu moga sina Davida Dragičevića”, poručio je Dragičević.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare