Dragičević za N1: Prilika Tužilaštvu i pravosudnom sistemu da pokažu svoju snagu

Vijesti 01. feb 202111:17 > 13:07 2 komentara
Davor Dragičević
Davor Dragičević (Anadolija)

Po nalogu tužitelja Tužiteljstva BiH, policijski djelatnici Državne agencije za istrage i zaštitu-SIPA, na dvije lokacije na području Kantona Sarajevo, vrše pretrese sa ciljem prikupljanja dokaza. Pretresi se vrše u okviru predmeta za organizirani kriminal i ometanje istrage stradanja Dženana Memića u mjesecu februaru 2016. godine.

Jedna od osoba čiji se prostori pretresaju, je službena osoba u institucijama Kantona Sarajevo.

“Ni sam sebi nisam mogao obećati da će ovaj dan doći, ali sam čvrsto vjerovao u to. Ubijeđen sam da je ovo početak nekih promjena u pravosuđu jer ovakve prilike poput Dženana Memića i Davida Dragičevića ne smiju biti propuštene”, rekao je advokat porodica Dragičević i Memić – Ifet Feraget.

Davidov otac Davor Dragičević se nada da će Tužilaštvo BiH povući korake i u slučaju David Dragičević.

“Kao što je rekao naš advokat, porodica Memić i Dragičević, gospodin Feraget, nadamo se da je ovo konačno prilika Tužilaštvu BiH i čitavom pravosudnom sistemu da pokažu svoju snagu. One dokaze koje posjedujemo gospodin Memić i ja, očigledno je da se radi o zataškivanju ubistva naših sinova Davida i Dženana. Nadam se da će Tužilaštvo BiH preuzeti i slučaj Dragičević s ciljem otkrivanja ko je ubio mog sina”, rekao je Dragičević za N1 i dodao:

On je ponovo optužio vrh MUP-a Republike Srpske kada je u pitanju ubistvo njegovog sina.

“U pitanju je organizovani kriminal. Kao što je rekao gospodin Feraget, Tužilaštvo BiH ne smije propustiti ovakve prilike.”

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare