Draško Stanivuković: Izjava gradonačelnice Sarajeva je greška

Vijesti 13. apr 202113:09 > 14. apr 2021 11:52 52 komentara
N1

Gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković smatra greškom izjavu nove gradonačelnice Sarajeva Benjamine Karić, koja je ostala pri stavu da neće skinuti tablu sa Vijećnice na kojoj stoji sintagma “srpski zločinci”.

Stanivuković, ipak smatra da se mladim političarima na početku karijere postavljaju teška pitanja, te neće da osuđuje na prvu:

“Ona je nova u tom poslu, a kada vam mediji postave to pitanje, nekada ne odgovorite možda onako kako ne mislite. Ja, kao neko ko želi da bude tolerantan i vodi miroljubivu politiku, to želim da smatram jednom vrstom nepažnje. Mogućnosti da se te stvari poprave, da se u nekom trenutku razmisli. Upoznat sam sa tim natpisima, to treba promijeniti zarad dobrobiti svih nas. To nikome neće naštetiti, samo će koristiti svima. Vjerujem da će ta mlada osoba, koja po biografiji treba da bude široko otvorena prema svima, imati priliku. A i vrijednosti stranke koju dijeli bi trebale ići u tom pravcu…. Da ima mogućnost da popravi tu grešku, treba dati šansu. Nisam da osuđujem na prvu.”

Kaže da se na početku karijere mlada osoba možda ne može snaći i odgovoriti na najbolji mogući način sa pitanjima koja su izazovna i teška.

“Imam razumijevanja, jer sam neko ko je sa 20 godina ušao u politiku. Prvo što sam bio dočekan kada odem u medije u FBiH su ta najteža i najizazovnija pitanja. A niko nema odgovor koji može zadovoljiti sve. Ja sam na ta pitanja doživio politički najteže izazove i iskušenja, a prosto nisam sazrio da u tom trenutku odgovaram na najteža pitanja“, rekao je Stanivuković.

Otvoren za sastanak i razgovor

Banjaluka je, dodaje, otvorena da da mogućnost da se dva mlada gradonačelnika sastanu.

“Ona je 91. godište, ja sam 93. Ako treba da se sastanemo, razgovaramo, to treba biti prirodno, pa na kraju da porazgovaramo i o toj temu. Da vidimo da li je moguće doći do njenih drugačijih stavova po tom pitanju”, kazao je i dodao:

“Ako hoćete budućnost u ovoj zemlji -moramo biti svi pomalo tolerantni”.

Inače, ranije je gradonačelnik Istočnog Sarajeva Ljubiša Ćosić poslao Gradu Sarajevu zahtjev u kojem traži uklanjanje tabli na sarajevskoj Vijećnici i u ulici Ferhadija kojima se, kako kaže, srpski narod ‘karakteriše kao zločinački i agresorski’.

SNSD-ov Ljubiša Ćosić je objavio prijedloge vraćanja ranijih naziva za 154 sarajevske ulice.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare