Stanivuković “poljubio vrata” Tužilaštva, krivičnu prijavu okačio na kvaku

Vijesti 28. sep 202116:22 > 16:33 2 komentara
N1

Gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković dopunio je dokumentaciju krivične prijave u aferi “Kiseonik”. Sve je predao Javnom tužilaštvu Republike Srpske. Stava je da je po srijedi šverc kiseonika.

Reporterka N1 Snežana Mitrović javila je kako je Stanivuković “poljubio vrata” Tužilaštva. Dopunu krivične prijave okačio je na kvaku. Prije 16 sati su stigli i novinari i gradonačelnikov tim. Međutim, Tužilaštvo je bilo zatvoreno.

Stanivuković je tokom obraćanja javnosti kazao kako je na 14 stranica “sve sadržano o farmaceutskom inspekcijskom nadzoru koji su vršili inspektori Agencije za lijekove. Radnica TGT inicijala D.B.V. izjavila je da iste ne posjeduju jer ‘nikada ni jedna serija medicinskog lijeka nije uvezena u Bosnu i Hercegovinu'”.

Draško Stanivuković
Draško Stanivuković (N1)

Dokumentaciju je Draško Stanivuković dobio iz same firme, navodi.

“Fabrika tehničkih gasova Trn Laktaši je ovlaštena fabrika tehničkih, a ne medicinskih gasova”, istako je prvi čovjek Banjaluke, te dodao:

“TGT nema dozvolu za proizvodnju medicinskog kiseonika. Ovdje se radi o švercu kiseonika. U ulici gdje se nalazi pomenuta firma se ne vrši laboratorijska kontrola kvaliteta, radnica je izjavila da je u toku postupak opremanja laboratorije”.

Draško Stanivuković je otkrio kako je zapisnik u inspekciji i biće dostavljen tužilaštvu. Poručio je i da ako nakon ovih saznanja “ne krenu hapšenja, nema o čemu da pričamo”.

“Ovo je klasični šverc kiseonika”, zaključio je.

Kompanija Milojevic Gilje Gas također se našla u fokusu zbog dostavljanja tehničkog kiseonika bolnici Trebinje o čemu je nadležne ljetos izvijestio i zdravstveni inspektar RS.

Reakcija tada nije bilo. Nema ni sada kada su mediji objavili te nalaze.

“Višković je folirant. On će da ispituje kiseonik koji je potrošen”, kazao je na kraju Draško Stanivuković.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare