Drašković: Od srpskih granata ubijeno je više od 1.000 djece Sarajeva

Vijesti 02. jun 202221:34 > 22:239 komentara
Podijeli:
Izvor: Vuk Drašković (N1)

Vuk Drašković, političar i pisac, nekadašnji šef diplomatije Srbije i Crne Gore, osnivač i lider Srpskog pokreta obnove kazao je u četvrtak u emisiji "360 stepeni" na N1 da su širom Srbije ubijana djeca od NATO bombi, ali isto tako samo u Sarajevu je od srpskih granata sa brda ubijeno više od 1.000 djece. "To su stvari koje ne smijemo zaboraviti", zaključio je on.

Govoreći o ratu na Kosovu 1999. godine Drašković je istakao kako su mnogi pokušaju da se urazumi tadašnji predsjednik SR Jugoslavije Slobodan Milošević “pali u vodu”.

“Milošević je želio rat na Kosovu. On je želio da izgubi Kosovo i da na grobovima onih koji su pali na Kosovu gradi antizapadnu konfederaciju sa Rusijom i Bjelorusijom. O tome se ne priča. NATO bombardovanje je zločin, ali Srbija mora znati da je Milošević kriv za to. Svaka NATO raketa je imala Miloševićevo punjenje. On je u rat na Kosovu došao sa rukama krvavim do ramena. Ubijena su djeca od NATO bombi, ali isto tako samo u Sarajevu je od srpskih granata sa brda ubijeno više od 1.000 djece. To su stvari koje ne smijemo zaboraviti”, poručio je srbijanski političar.

Vuk Drašković je napomenuo kako je i Rusija glasala za rezoluciju u UN-u da se “Srbija protjera sa Kosova” i time je, kako je ocijenio, naknadno dala legitimitet NATO bombardovanju.

Na kraju je Drašković istakao kako nikako ne opravdava NATO bombardovanje na Jugoslaviju tokom 1999. godine.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Komentari

Vaš komentar