“Drugog oktobra 1943. Tuzlaci otjerali fašiste, sad ćemo otjerati nacionaliste”

Vijesti 30. sep 202222:35 0 komentara
Naša stranka

U tuzlanskom kinu Kaleidoskop večeras je održan završni skup Naše stranke na kojem su, pored kandidata na listama, govorili Dalija Orešković, Nenad Čanak i Selim Bešlagić.

“Upravo u ovoj sali je 27. 3. 1992. godine donesena deklaracija koja je rekla da nećemo dozvoliti nacionalno cijepanje i ona je našla mjesto i u deklaraciji Predsjedništva na šta sam posebno ponosan.

Drugog oktobra 1943. godine Tuzla je otjerala fašiste i postala najveći oslobođeni grad u Evropi.

Drugog oktobra se nadam da ćemo pokazati kako ćemo otjerati ove nacionaliste i graditi državu po mjeri svih građana Bosne i Hercegovine, jer je dosta više vladavine sa 12% ili 18% glasova. Zato izađite na izbore i podržite Našu stranku”, rekao je ratni načelnik Tuzle Selim Bešlagić.

Nenad Čanak, veliki prijatelj Bosne i Hercegovine i lider Socijaldemokrata Vojvodine, u svom je govoru kazao kako je od Selima Bešlagića naučio da je beskrajno važno usred bombardovanja pokazati građanima da semafori rade i da se naplaćuju kazne za nepropisna parkiranja kako bi se znalo da ima vlasti i kako ne bi došlo do anarhije. Našoj stranci poželio je da upali crveno svjetlo nacionalistima i profiterima i da postignu svoju viziju da Bosna i Hercegovina zaista bude domovina svakog građanina bez obzira na bilo koju drugu pripadnost.

Zastupnica u Saboru Republike Hrvatske Dalija Orešković o Našoj stranci je rekla: “Politička vizija i cilj Naše stranke nadilazi političke okvire i okove u kojima se kreću razmišljanja vaše političke konkurencije. Vaša razmišljanja idu protiv dominantnih struja iz okruženja.”

Zvjezdan Karadžin, nosilac liste u Parlamentu BiH, kazao je kako će se boriti za ovu zemlju kao što se borio i u ratu, kao što se borio i kroz nauku: “Borit ću se za ustavne promjene u pravcu jednakosti svih naših građana na svakom pedlju naše zemlje. Borit ću se da moja i vaša djeca ostanu ovdje, zato vas molim, 2. oktobra olovke u ruke, izađite na izbore, jer je krajnje vrijeme da se promjene dese.”

Mirjana Marinković Lepić, nositeljica liste za Parlament BiH, poručila je da će se nastaviti boriti protiv korupcije i zalagati za bolji položaj marginaliziranih skupina, žena i mladih.

Mirsad Čamdžić, potpredsjednik Naše stranke, poručio je prisutnima da ako nađu progresivniju i pošteniju stranku od Naše stranke, neka slobodno kažu i onima u Našoj stranci da je i oni mogu izabrati.

Amir Hasičević, nosilac liste za Skupštinu Tuzlanskog kantona, kazao je da je Naša stranka nudila planove za budućnost, a ne za prošlost, te da je Naša stranka s onim što je uradila pokazala ne samo da je na pravoj strani historije, nego još više na pravoj strani budućnosti.

Amra Nadarević Vodenčarević, kandidatkinja za Skupštinu Tuzlanskog kantona, poručila je prisutnima da ne glasaju za one koji nas 30 godina vode u propast i koji za četiri godine mandata u skupštinskim klupama nisu uradili ništa dok su uredno primali svoje plate. Dejan Pavić, takođe kandidat za Skupštinu Tuzlanskog kantona, poručio je građanima da kazne one koji ne rade i koji rade protiv naroda i da se građani nauče da kažnjavaju zloupotrebe povjerenja.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!