Državna tužiteljica uklonjena iz istrage: Ime joj spominjali u aplikaciji “Sky”?

Vijesti 30. maj 202215:29 > 15:34 2 komentara
Fena

Tužiteljica Tužilaštva Bosne i Hercegovine Diana Kajmaković isključena je iz tužilačkog tima koji već mjesecima dešifruje, raspakuje i slaže mozaike iz poruka izvučenih iz aplikacija "Sky" i "Anom", potvrđeno je Srni iz Tužilaštva BiH.

“Tužilaštvu BiH dostavljena je informacija o komunikaciji između dva kriminogena lica koja su u razgovoru pominjala ime tužiteljice Diane Kajmaković”, navodi se u odgovoru Tužilaštva BiH na pitanje da li je ona isključena iz tog tužilačkog tima.

Iz Tužilaštva BiH su naveli da se o svemu navedenom vrše provjere, a “radi zaštite rada na predmetima, kao i na traženje Kajmaković, ona je izuzeta od rada na tim predmetima dok se ne utvrde sve činjenice”.

N1

Ona je radila u timu tužilaca koji mjesecima dešifruje, raspakuje i slaže mozaike iz poruka koje su izvučene iz aplikacija Sky i Anom. Kako piše Raport, tim je podatke dobivao iz EUROPOL-a i američkih agencija kao što je FBI. Podacima su raspolagale i neke policijske agencije.

Ranije se špekuliralo da se u nekim komunikacijama spominje Kajmaković, no prošle sedmice analitičari MUP-a Kantona Sarajevo ‘ulovili’ su konkretnu prepisku državne tužiteljice.

MUP KS je o svemu odmah obavijestio glavnog tužioca Tužilaštva BiH Milanka Kajganića te VSTV.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare