Dunović: DF je doživjela pad na prošlim izborima, od tada smo sve jači

Vijesti 20. maj 202117:44 > 20:06 1 komentar

Posjetili smo nekoliko delegacija DF u HNK, atmosfera je sve bolja i bolja. DF jeste doživjela pad na prošlim izborima, ali od tada smo sve jači, kazao je za N1 danas Milan Dunović.

“Obišli smo delegacije i u drugim kantonima, to je jedan kontinuirani proces”, dodao je.

Pridruživanje novom bloku?

“DF ne da se ne plaši utapanja, mi to podržavamo. Donijeli smo odluku da je ukrupnjavanje građanskog bloka nešto što je naša dužnost. Kako će to rezultirati je stvar razgovora, mi nemamo problem ni da to bude novi politički subjekt kojem bi bila “cijena” i gašenje DF. Ime jedne stranke ne smije biti prepreka napretku koji se može napraviti”.

DF i uslovi?

“Apsolutno se nije razgovaralo o uslovima, pozicijama, mi smo tu vrlo otvoreni. Čak je i predsjednik Komšić rekao da nije problem da on ne bude na čelu tog projekta”, kazao je Dunović.

Da li se DF udaljava od SDA ili?

“Ma to je apsolutno smiješno, mi se nikada nismo približili SDA u svojim političkim svjetonazorima. Imamo različite ciljeve, SDA je nacionalna stranka, mi multinacionalna. Činjenica jeste da smo ušli u vlast, ali smo jasno iskomunicirali razloge. Mi ni u jednom momentu nismo govorili da postoje neki ciljevi izuzev NATO puta”, poručio je.

Uskoro video.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare