Dunović: Nedobronamjeran potez Schmidta, ne amnestirajte Čavarin nerad

Vijesti 08. aug 202215:06 9 komentara
Milan Dunović
Milan Dunović (N1)

"Obraćanje Visokog predstavnika, kojim u isti koš stavlja predsjednika FBiH i potpredsjednike je neshvatljiv i nedobronamjeran potez", kazao je za N1 Milan Dunović, potpredsjednik FBiH, reagujući na pismo koje je uputio Visoki predstavnik u BiH Christian Schmidt predsjedniku i potpredsjednicma FBiH.

Schmidt je u pismu iskazao duboko razočarenje zbog neimenovanja sudija Ustavnog suda FBiH.

N1

Dunović je napomenuo Visokog predstavnika kako su oba potpredsjednika FBiH dostavila svoje prijedloge za imenovanje sudija.

“Ali, činjenica je da je Čavara svjesno i s namjerom blokade cijele Federacije, stopirao imenovanje sudija, što je prepoznala i administracija SAD-a.
Ja sam, jednako kao i Visoki predstavnik, razočaran neimenovanjem sudija, ali smatram da nisam ni najmanje odgovoran za nerad gospodina Čavare. Naprotiv, o ovoj temi sam više puta i javno govorio. Molim Visokog predstavnika, da nerad gospodina Čavare ne amnestira obraćajući se meni, jer to smatram prebacivanjem odgovornosti na one koji su u ovoj situaciji savjesno radili svoj posao i skretali pažnju na posljedice neimenovanja sudija”, naveo je Dunović.

Podsjetimo, Schmidt je na kraju pisma poručio kako ovu temu shvata ozbiljno i jednom od prioriteta.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare