Duraković: Peđa druže, poštujemo se… (VIDEO)

Vijesti 16. apr 202118:43 1 komentar
N1

"Njegova izjava je zvučala taman da je on vođa Inicijative: Moja adresa Srebrenica i toliko se bori za prava žrtava genocida, više od nas samih. To je malo populistički", kazao je danas za N1 Ćamil Duraković kao odgovor na riječi Peđe Kojovića.

Duraković je poručio da ga ne dotiču komentari nekoga “iz Visokog, iz Sarajeva”, ljudi koji ne žive u Srebrenici.

Mene ne dotiče na moj račun da neko “iz Visokog, iz Sarajeva” komentariše stvari u Srebrenici, ne živi tamo. Evo, Peđa Kojović, sada da ne budem patetičan. To je naš prijatelj, čovjek koji je doalzio u Srebrenicu i podržao našeg zajedničkog kandidata. Imali su svoju listu i ta lista je dobila 10 glasova, možda malo više. Njegova izjava je zvučala taman da je on vođa Inicijative: Moja adresa Srebrenica i toliko se bori za prava žrtava genocida, više od nas samih. To je malo populistički. Peđa druže, poštujemo se, ali pusti nas…“.

 

“Ko je Ćamil Duraković u svemu ovome?”

Duraković je tokom gostovanja kazao da se pokušava prebaciti odgovornost na drugu stranu.

Pokušava se prebaciti lopta odgovornosti na drugu stranu. Ko je Ćamil Duraković u ovome svemu? Niti sam šef Izbornog štaba, niti nosilac liste, niti kandidat za načelnika. To što je Ćamil Duraković personifikacija Srebrenice po prirodi, po inerciji. Od mene se traži odgovornost koja nije na meni. Ja sam preuzeo odgovornost što sam prihvatio ovu funkciju i time postao predmet“.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare