Sukob građana Bihaća i migranata, ima povrijeđenih

Vijesti 10. feb 202114:17 > 14:43 1 komentar
N1/Ilustracija

Ukupno četiri osobe zadobile su teže tjelesne povrede nakon dva povezana incidenta, odnosno međusobnih fizičkih sukoba građana Bihaća i migranata u naseljima Založje i Mali Lug - potvrđeno je iz Uprave policije Unsko-sanskog kantona (USK).

”Prvi incident se dogodio sedmog februara u ranim jutarnjim satima, kada smo obaviješteni o masovnoj tuči u bihaćkom naselju Založje. Tada su kod dvadesetčetvorogodišnjaka iz Bihaća konstatirane teže tjelesne povrede, međutim osim iskaza da je došlo do sukoba mještana i migranata, nismo imali više saznanja”, izjavio je glasnogovornik Policije USK Ale Šiljdedić.

Drugi sukob za kojeg je policijskom istragom utvrđeno da je povezan sa prvom incidentnom situacijom, evidentiran je dan kasnije.

”Tada nam je prijavljen fizički sukob više osoba u naselju Mali Lug kod Željezničke stanice u Bihaću, nakon kojeg su zbog težih tjelesnih povreda hospitalizirana tri državljanina Pakistana starosti 17, 20 i 26 godina. Operativnim radom na terenu potvrđena je tačnost ovih navoda, te je za sada identificiran jedan od učesnika u drugom sukobu, a radi se o tridesetpetogodišnjem muškarcu iz Bihaća”, dodao je Šiljdedić.

Istaknuto je i kako će video snimak, koji se pojavio na društvenim mrežama, pomoći u identifikaciji svih učesnika drugog sukoba i kvalifikaciji krivičnog djela nanošenja teških tjelesnih povreda, a rečeno je i kako se najvjerovatnije radilo o nekoj vrsti osvete za napad u kojem je teško povrijeđen građanin Bihaća.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare