“Dva puta sam pila tablete da se ubijem, spas sam našla u sigurnoj kući”

Vijesti 14. okt 202215:26 2 komentara
N1

U nizu bh. gradova u 15 sati počeli se protesti žena: “Naš bol je vaš sram!”. Riječ je o protestima na kojima će se reći "ne femicidu", nasilju nad ženama i njihovim sve češćim ubistvima. Posljednji slučaj ubistva žene se desio u Bihaću, a okupljenim sugrađanima obratila se i Jasminka, koja je pročitala pismo jedne od žrtava nasilja, koja je ispričala svoju priču i pakao koji je preživjela kao žena sa svojim partnerom.

Bila sam tinejdžerica kad sam ga upoznala. Bio je galantan, zgodan, i lijepo je govorio. Na početku zajedničkog života kad je počeo da me kontroliše. Postao je jedina osoba s kojim sam u kontaktu. Kada sam izlazila iz kuće išao je sa mnom. U napadima ljubomore i bijesa nanosio mi je fizičke povrede. Izgubila sam samopouzdanje i volju za životom. Dva puta sam pila teblete da se ubijem. Svi su mi govorili da ga napustim i osuđivali me zbog te veze. Trebala sam podršku. U jednom napadu sam ostala bez zuba i slomljene ruke. Bio je uhapšen i tamo je ostao 24 sata, a znala sam šta me čeka kada dođem kući. Našla sam sklonište u sigurnoj kući“, kazala je Jasminka.

Ističe da je posljednji slučaj ubistva žene u Bihaću pogrešno okarakterisan.

“Nije se desila porodična tragadija, već ubistvo. Nije nesretan slučaj, već ubistvo, nije zločin iz strasti, već femicid”, zaključila je Jasminka.

Pratite naš live blog na ovom LINKU.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare