Džaferović: Bob Dole bio istinski glas pravde i savjesti čovječanstva

Vijesti 05. dec 202118:50 0 komentara
Fena

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Šefik Džaferović uputio je telegram saučešća povodom smrti bivšeg američkog senatora Boba Dolea, saopćeno je iz Predsjedništva BiH.

– Sa dubokom tugom sam primio vijest o smrti Boba Dolea, bivšeg američkog senatora i velikog prijatelja Bosne i Hercegovine. Saosjećam sa njegovom porodicom i prijateljima u ovim trenucima. U vrijeme kada su brojni u međunarodnoj zajednici pasivno i indiferentno posmatrali brutalnu agresiju na Bosnu i Hercegovinu i genocidni napad na bošnjački narod, senator Dole je skupa sa svojim kolegama u Američkom kongresu bio istinski glas pravde i savjesti čovječanstva – naveo je Džaferović u telegramu.

Doleova neumorna nastojanja, dodao je, da skine nepravedno nametnuti embargo na oružje bili su borba za spas civilizacije koja je, ostajući nijema pred patnjama ljudi u Bosni i Hercegovini, počela kliziti niz ivicu propasti.

– Pravedništvo senatora Dolea nas vječno obavezuje i vječno ćemo ga pamtiti. Neka počiva u miru – istaknuo je također član Predsjedništva BiH Šefik Džaferović.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!