Džaferović čestitao Macronu i Golobu pobjede na izborima

Vijesti 24. apr 202221:20 > 21:22 0 komentara
Anadolija

Predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine Šefik Džaferović čestitao je Emmanuelu Macronu i Robertu Golobu na pobjedi na izborima u Francuskoj i Sloveniji.

“Poštovani predsjedniče Macron, upućujem Vam čestitke povodom ubjedljive pobjede na izborima u Republici Francuskoj. Vaša pobjeda je izuzetno značajan signal, koji su građani Francuske demokratski iskazali, u ovom delikatnom trenutku za Evropu kao i cijeli svijet. Vjerujem da ćemo nastaviti unapređivati i jačati prijateljske odnose naših država, na korist naših građana, kao i da će Bosna i Hercegovina, uz snažnu podršku Francuske, napredovati na svom putu ka Evropskoj uniji i NATO savezu”, navodi se u čestitci Macronu.

Džaferović je uputio čestitku i Robertu Golobu čija je stranka pobjednik parlamentarnih izbora u Sloveniji.

“Poštovani gospodine Golob, primite moje srdačne čestitke na pobjedi na parlamentarnim izborima u Republici Sloveniji. Vjerujem da će Republika Slovenija i Bosna i Hercegovina kao dvije prijateljske države, koje imaju izuzetno snažne veze, nastaviti razvijati i jačati svoje odnose, kao i da ćemo imati podršku na našem euroatlanskom putu. Radujem se budućoj saradnji”, navodi se u čestitci Golobu.

Podsjetimo, Emmanuel Macron je u drugom krugu izbora odnio pobjedu nad svojom protukandidatkinjom Marine Le Pen koja je ekstremno okrenuta desnici, a time je osvojio i novi mandat narednih pet godina na čelu Francuske.

I u Sloveniji posljednje ankete i izborni rezultati pokazuju da je na parlamentarnim izborima pobjedu odnio Robert Golob, predsjednik Pokreta sloboda nasuprot Janeza Janše i njegovog SDS-a. Ukoliko se ti rezultati zadrže Golob će biti novi premijer Slovenije.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!