Džaferović: Dodik je privatno otišao u Rusiju

Vijesti 18. jun 202216:14 > 16:22
Šefik Džaferović (F.Z./N1)

Nakon susreta člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine Šefika Džaferovića sa turskim ministrom vanjskih poslova Mevlutom Cavusogluom Džaferović je rekao da je Turska veliki prijatelj BiH i da podržava EU i NATO put naše zemlje. Također, Džaferović je komentarisao susret njegovog kolege iz Predsjendištva BiH Milorada Dodika sa predsjednikom Rusije Vladirom Putinom.

Turska je izuzetan prijatelj Bosne i Hercegovine i, kako kaže Džaferović, imamo najpovoljniji odnos u ekonomskom odnosu po pitanju slobodne trgovine.

“Najvažnija stvar da odnos Turske prema BiH je iskren, pošten i prijateljski”, rekao je Džaferović.

S obzirom na to da se ranije Dodik sastao sa Cavusogluom,  Džaferović je prokomentarisao taj susret.

“Taj sastanak je trebao da bude ovdje, ali pošto Dodik nije ovdje pa je održan tamo. Dodik je član Predsjedništva BiH i ja ne vidim razlike između sastanak ovdje u Istanbulu”, naglasio je Džaferović.

F.Z./N1
F.Z./N1
F.Z./N1
F.Z./N1
F.Z./N1

Nakon što se Milorad Dodik sastao sa Vladimirom Putinom u Sankt Petersburgu, Džaferović je kazao da iza tog susreta ne stoji Predsjedništvo BiH.

“To je njegov privatni odlazak iza kojeg ne stoji Predsjedništvo BiH”, pojasnio je Džaferović.

Probleme u BiH trebamo rješavati unutar zemlje, rekao je Džaferović u podršlku međunarodnih prijatelja i još jednom je naglasio da se odluke Ustavnog suda BiH moraju poštovati.

BiH treba da dobije što prije kandidatski status, kategoričan je Džaferović, i navodi da je najvažniji razlog što ga trebamo dobiti jeste geostrateške naravi.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad