Džaferović: Ova država još uvijek nije ono za šta su se borili borci ARBiH

Vijesti 14. apr 202212:02 > 12:11 5 komentara
F.Z./N1

Šefik Džaferović, član Predsjedništva Bosne i Hercegovine prisustvovao je obilježavanju Dana Armije Republike Bosne i Hercegovine. Ističe kako BiH još uvijek nije zemlja za koju su se borili mnogi pripadnici ARBiH, ali dodaje kako slijedi slom retrogradnih snaga, osvrčući se na aktualne poteze Christiana Schmidta koji je suspendovao Zakon o nepokretnoj imovini RS.

“Da nije bilo Armije RBiH, danas ne bi bilo ni Bosne i Hercegovine. Ona još uvijek nije ono za šta su se oni borili”, govori Džaferović na početku obraćanja.

F.Z./N1
F.Z./N1
F.Z./N1
F.Z./N1
F.Z./N1
F.Z./N1
F.Z./N1
F.Z./N1
F.Z./N1

Ipak, kako kaže, uočava slom retrogradnih snaga u BiH.

“Te snage su ranije išle naprijed sa zahtjevima za secesiju i dodatne podjele. Nastupio je trenutak kada te snage počinju padati”, navodi Džaferović.

Na upit medija o tome da li zaista može doći do knjiženja imovine na entitet RS, te da li će time Milorad Dodik izazvati dodatne poteze visokog predstavnika i eventualnu krivičnu odgovornost, Džaferović odgovara kako je odluka Christiana Schmidta jedini važeći zakon.

“Taj čovjek je već odavno izgubio kompas. Što vrijeme više odmiče njegovo ponašanje postaje sve više neuravnoteženo. Tako nešto izjaviti, a ne sagledati sve moguće implikacije jedne takve izjave je nešto što predstavlja jednu najobičniju glupost. Visoki predstavnik je donio odluku i to je zakon u BiH – jedino taj zakon važi”, izričit je predsjedavajući Predsjedništva BiH.

Dodaje kako se svi oni koji bi napravili transakciju sa nepokretnom imovinom suprotnu odluci kakvu je donio visoki predstavnik, izlažu ogromnim rizicima svih mogućih vrsta.

Zaključuje kako postoji spektar mogućih negativnih posljedica po one koji bi slijedili Dodika u suludom anti-državnom poduhvatu.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare