Džaferović: Stabilna i prosperitetna Crna Gora je interes BiH

Vijesti 04. jun 202112:07 0 komentara
N1

Šefik Džaferović, član Predsjedništva Bosne i Hercegovine, kazao je nakon sastanka sa Milom Đukanovićem, predsjednikom Crne Gore, da je stabilna i prosperitetna Crna Gora interes BiH.

Džaferović koji je došao u radnu posjetu Crnoj Gori sa svojim kolegom Željkom Komšićem, pojasnio je da je ova posjeta uslijedila nakon neprijatne situacije u koju su dovedeni vetom u Predsjedništvu BiH, kojim Đukanoviću nije bio dozvoljeno da dođe u BiH.

“Žao mi je što smo došli u takvu situaciju i jedva sam čekao da pandemija malaksa, da se mjere ograničenja smanje i da dođemo u Crnu Goru”, kazao je.

Džaferović navodi da su razgovarali o stanju u obje države, o odnosima između dvije države, o stanju u regionu, o tome kako treba rješavati probleme između država, te o vanjsko-političkim opredjeljenjima obje zemlje – evropskom putu i NATO-u.

“Stabilna i prosperitetna Crna Gora je interes BiH. Crna Gora članica NATO saveza, Crna Gora koja ubrzano ide svojim evropskim putem i Crna Gora u kojoj se na najbolji način relaksiraju ukupni međuetnički odnosi”, istakao je.

Tvrdi da je to sve postignuto za vrijeme predsjednika Đukanovića.

“Došlo je do promjene vlasti u Crnoj Gori. Vlast je rezultat izbora, rezultat volje naroda, ali strateška opredjeljenja Crne Gore – evropski put, NATO članstvo, relaksacija međuetničkih odnosa i puno poštivanje prava svih građana Crne Gore, prosperitetna i jaka Crna Gora – su ciljevi koji su ostali i to smo danas čuli od svih sagovornika”, kazao je.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!