Dženani Sokolović uručeni ključevi od nove kuće

Vijesti 17. dec 202119:30 > 19:32 0 komentara
Pomozi.ba

Udruženje Pomozi.ba danas je uručilo ključeve od nove kuće Dženani Sokolović, ženi koja je izgubila dva sina tokom opsade Sarajeva devedesetih godina.

Nakon potresno gostovanja Sokolović na N1 televiziji pokrenuta je velika humanitarna akcije kada je za 48 sati prikupljeno 250.000 maraka.

Vezane vijesti

Iz Pomozi.ba su istakli kako je kuća plaćena 160.000 KM bez poreza. Sa porezom ta cifra će biti blizu 170.000 KM, a ostatak sredstava će se usmjeriti u dogovoru sa Dženanom.

“Ona je prvobitno živjela u stanu od 18 metara kvadratnih, da bi potom od Općine Stari Grad dobila na korištenje stan u novoizgrađenoj zgradi napravljenoj s ciljem zbrinjavanja socijalno ugroženih građana.Sudbina je htjela da se nova Dženanina kuća nalazi u blizini mezara njenog nikad prežaljenog sedmogodišnjeg Nermina, koga je izgubila 1994. godine i koji je ubijen od istog metka iz snajpera koji je usmrtio i bebu u njenom stomaku”, istakli su iz Udruženja.

Za ovu ženu koja je decenijama hodala ulicama Sarajeva moleći ljude za pomoć da preživi, nadamo se da dolaze bolja vremena.

“Iako joj niko i ništa ne može vratiti njenu ubijenu djecu, sada će bar imati život dostojan čovjeka i više nikada neće morati moliti za koru hljeba. Hvala svima vama koji ste nam pozivima na humanitarni broj i donacijama omogućili da bar na trenutak zasija osmijeh na Dženaninom vječno tužnom licu”, poručeno je iz Udruženje Pomozi.ba.

Pomozi.ba
Pomozi.ba
Pomozi.ba
Pomozi.ba
Pomozi.ba
Pomozi.ba
Pomozi.ba
Pomozi.ba
Pomozi.ba
Dženana Sokolović pored sinovog mezara Dženana Sokolović pored sinovog mezara
Dženana Sokolović pored sinovog mezara (Pomozi.ba)

Podsjećamo, u akciji je učestvovalo 40.000 ljudi, što pozivima na broj, što uplatama na račune, kao i putem platforme Pomozi.ba za online donacije.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!