Dženeta Omerdić i Aleksandar Popov u Novom danu

Vijesti 08. jun 202116:37 0 komentara
N1

Budite uz Novi dan, jutarnji program N1 televizije. Aktuelne teme i gosti očekuju vas i ove srijede.

Drugostepenu i konačnu presudu Ratku Mladiću, bivšem komandantu Glavnog štaba Vojske Republike Srpske, koji je osuđen na doživotnu kaznu zatvora po optužnici za najteže ratne zločine počinjene u Bosni i Hercegovini od 1992. do 1995., uključujući i genocid, analizira Dženeta Omerdić, profesorica međunarodnog prava na Univerzitetu u Tuzli.

Kako će se presuda Ratku Mladiću reflektirati na odnose i procese u regionu, ima li katarze na Balkanu nakon ratova ‘90-ih godina? O ovim pitanjima za Novi dan govori Aleksandar Popov, direktor Centra za regionalizam.

Donosimo i reakcije iz Republike Srpske na presudu Ratku Mladiću, ali i pregled reakcija iz svijeta.

Izložba fotografija obuće pronađene u masovnim grobnicama i na Maršu smrti u istočnoj Bosni nakon genocida i zločina nad bošnjačkim civilima tokom rata biće otvorena od 1. jula u Umjetničkoj galeriji Bosne i Hercegovine u Sarajevu. Autor izložbe, Armin Durgut, fotograf, fotoreporter naš je gost.

U Novom danu govorimo o podršci start up projektima, kao vidu podrške maloj privredi, posebno u vrijeme krize uzrokovane pandemijom korona virusa. Sparkasse bank i Fondacija ”Mozaik” predstavili su tri projekta podrške start up preduzećima, pod motom „Ne stavljaj uspjeh na snooze. Startup“. Sve detalje saznajte u Novom danu.

Budite uz Novi dan, sa Vama smo od 8 do 11 sati.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!