Džindić: Na računu ima 20 miliona, a kaže da nema para da registruje auto

Vijesti 20. aug 202114:04 > 14:49 4 komentara
N1

Jasmin Salkić, koji je jučer podnio ostavku na mjesto direktora BH-Gasa, a nakon toga i smijenjen sa ove pozicije odlukom Vlade FBiH, iznio je teške optužbe na račun resornog ministra Nermina Džindića i premijera FBiH Fadila Novalića.

“Ja sam jučer dao izjavu na tu temu da je to velika laž malog čovjeka. Žao mi je što je gospodin Salkić, ako je izmislio tako nešto, što nije prijavio tad kad je po njegovom navođenju se to i desilo. Trebao je tada da prijavi, a nije sad. Čitava priča oko BH Gasa, nažalost, mijenja smjer i pokušava se odvesti na nešto drugo. Međutim, zašto je kompanija, zašto je direktor platio fakture operatoru transportnog sistema kroz Mađarsku i Srbiju za period i mjesece za koje nikad plin neće tom rutom proći? Zašto direktor i uprava nisu poslušali upute, odnosno zaključke Vlade Federacije kao vlasnika BH Gasa?”, kaže Džindić za N1.

Kako je kazao, na Vladi su svi ministri glasali za smjenu Salkića.

“Mijenjaju se teze, pričaju se gluposti. Iznio je gluposti i laži, želi da skrene pažnju sa onoga pravog problema, a to je da je platio Mađarima i transporteru kroz Srbiju fakture koje nikad neće biti pružena usluga. Pitajte ga to, zašto je platio transporteru u Mađarskoj i transporteru u Srbiji fakturu za mjesece da koje nikad plin neće proći tom rutom. Zašto je to napravio? Zašto sklapa ugovore o djelu sa političarima iz njegove političke opcije, zašto to radi? A onda izađe u javnosti i kaže da nema novaca da plati papir za printanje, to je sramota. 20 miliona ima na računu, a izađe i javno kaže da nema para da registruje auto”, naveo je Džindić.

Jasmin Salkić podnio jejučer ostavku na mjesto vršioca dužnosti direktora BH-Gasa. Kako je kazao, podnosim ostavku “jer ne želi biti saučesnik kriminalnih radnji pojedinaca, niti sprovoditi zamisli koje su protivne zakonima i načelima života kojima ja živi”.

“Sav prethodni period u kojem sam izložen od strane Fadila Novalića i Nermina Džindića i šutnje ovog dvojca na kriminal i podržavanja istog, rušenje državne kompanije, tajnih snimanja direktora, praćenja, montiranja procesa, i prodavanja interesa države radi ličnih ambicija ovog dvojca je nešto na šta ja ne pristajem i ne želim učestvovati”, naveo je Salkić u svojoj ostavci.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare