Džindić: Zašto Ured za reviziju nije uzeo godinu kada sam se ja rodio?

Vijesti 03. jun 202113:09 0 komentara
Izvor: N1

Nermin Džindić, ministar energetike, rudarstva i industrije FBiH, kritikovao je izvještaj Ureda za reviziju koji je dao Mišljenje s rezervom za četiri ministarstva u FBiH, među kojima je i njegovo.

Kazao je kako se izvještaj Ureda za reviziju poziva na 30.9.2019. godine kao referentni datum i upitao: “Zašto nije uzet neki drugi datum ili godina u odnosu na referentnu? Zašto nije 1977.  godinu, godinu kada sam se ja rodio? Kakav kriterij je uzeo Ured za reviziju kada je uzeo ovaj datum?”.

“Vlada je Uredbom i akcjom težila da pomogne privrednim društvima da se zaustavi otpuštanje radnika i poveća konkuretnost. Efekat ove Uredbe koja je urađena na maksimalno korektan i transparentan način je 1.300 radnika novozaposlenih u periodu 30.9.2020-31.12.2020. U tom periodu 223 radnika jednistrano je prekinulo ugovor ili istekao ugovor odjeli ili na određeno vrijeme. Nijedan ugovor nije prekinuo poslodavac. Neki su otišli, neki su preminuli. Zaustavljeno je daljnje otpuštanje radnika, zatvaranje privrednih društava i industrijska proizvodnja nakon ovoga nikada bolja nije bila. Žao mi je što to nije konstatovano kroz izvještaj i što se stvari prikazuju jednostrano. Mi smo izvještaj dobili poslije medija”, rekao je Džindić.

Zaključio je da su oni svi radili prema Uredbi koja je korektno napisana te da su efekti vidljivi. Poručio je da je cilj Ureda za reviziju bio “izrugivanje četiri ministarstva jedne od najuspješnijih Vlada Federacije”.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!