Edin Forto novi predsjednik Naše stranke

Vijesti 04. sep 202115:30 > 15:33 0 komentara
Naša stranka

Edin Forto izabran je danas za novog predsjednika Naše stranke. Za njega je nglasalo 98 delegata, pet je bilo protiv, a dva su bila suzdržana. Forto je bio jedini kandidat za ovu poziciju nakon što je Predrag Kojović podnio ostavku.

Nakon što je izabran, Forto se obratio delegatima Kongresa i javnosti. Zahvalio se na nominacijama i na izboru te iznio svoju viziju razvoja Naše i stranke koja je optimistična, ali ne bez zebnje

“Nacionalističke politike na vlasti, ali i tamo gdje su u opoziciji, šire apatiju i pesimizam. Cilj im je sve političare staviti u isti koš sa sobom. Ako uspiju u svojoj nakani, ako zavlada politička apatija, oni su ti koji će opet pobijediti. To im ne smijemo dopustiti, jer nismo svi isti. Mi se borimo da svaki čovjek, bez obzira na vjersku, nacionalnu, rodnu, seksualnu i klasnu razliku ne može biti podvrgnut maltretiranju i nesigurnosti. Svi građani moraju imati ista prava. U Našoj stranci niko nikada nije bio diskriminiran na spomenutim osnovama. To je naša vrijednost i zbog toga nemamo pravo da budemo tihi. Zato na početku ove nove etape našeg puta obećavam povratak na mjesto odakle smo krenuli. Na mjesto gdje nijedan individualni interes nije bitniji od perspektive naših građana, naše djece”, rekao je Forto.

Na Kongresu je također usvojena i Programska deklaracija Naše stranke.

U svom posljednjem govoru u ulozi predsjednika, Kojović je rekao kako Našoj stranci na čelu s Forotm, ali i BiH, prognozira svijetlu buudćnost.

“Pred nama je nova etapa u našoj misiji mijenjanja naše zemlje. Uvjeren sam da će nas Forto i njegov tim povesti u uspjehe o kojima sada možda ni ne sanjamo. Naravno, ni Forto ni njegov tim to neće moći bez vas. Zato vas pozivam da opet budemo najjači tim i da zajedno pod njegovim vodstvom krenemo u odlučnu političku bitku 2022.”, istakao je.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!