Edin Forto u Danu uživo o burnom vikendu u Sarajevu

Vijesti 27. jun 202212:15 0 komentara
N1

U današnjem "Danu uživo" pratimo sjednicu Zastupničkog doma Parlamentarne skupštine BiH, na kojoj se između ostalog raspravlja o budžetu i Izbornom zakonu, kao i sve aktuelne teme u zemlji, regiji i svijetu. Naše reporterke i reporteri izvještavaju iz cijele BiH.

Nakon što je Glavni odbor SDS-a donio konačnu odluku da Mirko Šarović bude kandidat za člana Predsjedništva BiH sa nama je potpredjsednik ove stranke Milan Radović. Kakve su šanse Šaroviću, koliko će svi problemi u opoziciji utjecati na izborne rezultate, kako danas kotira politika Milorada Dodika teme su našeg razgovora.

Buran vikend u Kantonu Sarajevo je iza nas. Treća Bh. povorka ponosa rasplamsala je strasti među političkim protivnicima, govor mržnje na društvenim mrežama je eskalirao, političari su koristili stranice institucija da iznesu lične stavove, a sve je kulminiralo performansom slovenskih umjetnika ispred NPS, koji je zbog neprimjerenog sadržaja na inicijativu SDA-ovog zastupnika Harisa Zahiragića prekinula policija. O svemu danas razgovaramo sa kantonalnim premijerom i predsjednikom Naše stranke Edinom Fortom.
Donosimo i reakciju SDA.

Sa Tribine bosanskom jeziku u Krajini stiže na akademik, pjesnik, pisac, scenarist Abdulah Sidran. O opstanku BiH, njenim neprijateljima, političkim obračunima, književnosti i dobroj formi, koja mu i nakon teškog oblika koronavirusa i dugih dana na respiratoru omogućava skok na glavu razgovaramo u Danu uživo.

Ne propustite vijesti iz svijeta, ekonomije i biznisa.

Dan uživo od 16 sati.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!