Edita Đapo, Ismet Gavrankapetanović i Senka Kurt u Danu uživo

Vijesti 02. apr 202110:14 0 komentara
N1

I u današnjem "Danu uživo" donosimo pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta.

Zašto je u besanim noćima uzrokovanim borbom protiv koronavirusa u mislima pisala pisma političarima u BiH? Šta im je “poručila”? Pitamo novinarku Senku Kurt našu gošću u komentaru aktuelnosti.

Hoće, neće – tako bi se ukratko mogla opisati “borba” vlade F BiH da nabavi vakcine protiv koronavirusa. Hoće li možda ipak, koje su prepreke, kako to da svi kažu da je kriv onaj drugi pitamo ministricu Editu Đapo, članicu radnog tima za nabavku vakcina. Naše teme su i one iz njenog resornog ministarstva – olokiš i turizam.

“Ne treba nam novčana pomoć, imamo sve!”, “Primat ćemo i dalje i otvoriti sve ako treba!” – poruke su ovo dr. Ismeta Gavrankapetanovića, direktora Opšte bolnice “Abdulah Nakaš” u Sarajevu i našeg današnjeg gosta. Na čemu temelji optimizam, zašto toliko ljudi umire, te zašto se zdravstveni radnici odbijaju vakcinisati pitamo ga u Danu uživo.

Vlada FBiH uputila je u proceduru zakonski prijedlog koji limitira snagu malih hidorelektrana i ukida izdavanje energetskih dozvola. U našoj emisiji pogledajte i duel predstavnika Koalicije za zaštitu rijeka, koji se bore protiv malih hidroelektrana i predstavnika njihovih zagoravača, koji u njima vide razvojnu šansu Bosne i Hercegovine.

Na Svjetski dan podizanja svijesti o autizmu predstavljamo pjesmu i spot “100% ljubav” čiji su autori Udruženje Kolibri i bh. muzičari.

Dobar dan će vam poželjeti Emela Burdžović Slipičević

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!