Eichhorst: Ostajemo umjereni optimisti, dajemo vremena političarima

Vijesti 29. jan 202214:34 > 14:51 4 komentara
N1

Drugi je dan službenih pregovora o izmjenama izbornog zakonodavstva u Bosni i Hercegovini koji se vode u Neumu. Poslije održanih sastanaka javnosti su se obratili direktorica za Zapadni Balkan pri Evropskoj službi za vanjske poslove Angelina Eichhorst i specijalni izaslanik SAD za izbornu reformu Matthew Palmer. Eichhorst je naglasila da ostaju umjereni optimisti, te da daju vremena političarima da se dogovore i razgovaraju.

Eichhorst se na početku svim političkim subjektima zahvalila,kako je rekla, ne samo sto su došli u Neum nego su i ostali sve dane tu.

“Moram također reći da svi politički subjekti koji su prisutni pokazali su izuzetnu konstruktivnost. Možemo svi biti svjedoci jednog ozbiljnog angažmana po brojnim pitanjima. Žalim što nemam više informacija koje bih vam mogla dati, razlog je što moramo dati političarima vremena i mogućnosti da između sebe razgovaraju o svim pitanjima i onda nakon svega toga da vam se i sami obrate “, kazala je Eichhorst, dodajući da opredjeljenje je svakako tu prisutno.

“Ostajemo umjereni optimisti da ćemo se iznaći rješenje”, podcrtala je Eichhorst.

Palmer o pregovorima u Neumu: Zadovoljni smo. Korak po korak, napredak ide

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare