Ekskluzivni intervju Juratovića: Eksperti u utorak o izmjenama Izbornog zakona

Vijesti 24. jul 202218:11 > 25. jul 2022 16:035 komentara

Josip Juratović, zastupnik u njemačkom Bundestagu u ekskluzivnom intervjuu za N1 je istakao da je preuranjeno govoriti o bilo kakvoj odluci Christiana Schmidta, visokog predstavnika u Bosni i Hercegovini o izmjenama Izbornog zakona ali da ima saznanja da će 40 eksperata među kojima i politički subjekti u utorak 26. jula održati sastanak i zauzeti pozicije.

Za razliku od svog stranačkog kolege Adisa Ahmetovića, koji je pozvao Schmidta da odustane od ovakve odluke, Josip Juratović ne želi preuranjeno reagovati dok ne bude i zvanično. Schmidta podržava i za narednu sedmicu najavljuje sastanak stručnjaka, među kojima i stranačkih subjekata, i definiranje pozicije.
“On je prvi visoki predstavnik koji ne donosi sam odluke nego je pozvao stručni tim na osnovu Deklaracije koja je već prije godinu dana dobila 60 tisuća potpisa i na principu te deklaracije pozvao je sve da se donese najbolje rješenje. Prije nego što budem imao bilo kakav dokument kao zaključak , mislim da nije korektno da mi unaprijed dovodimo neke zabrane, i ako to još nigdje na papiru ne stoji, nego je možda neko negdje izustio , a sad se koristi u neke svrhe, a ne znam kome bi to trebalo koristiti”, rekao je Juratović za N1.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Komentari

Vaš komentar