Eksplozija na Marijin-Dvoru uznemirila stanare okolnih zgrada

Vijesti 25. maj 202119:25 0 komentara
N1

Eksplozija koja se jutros dogodila na Marijin-Dvoru u Sarajevu uznemirila je stanare okolnih zgrada, povrijeđenih nije bilo. Iako je prethodno objavljeno da ju je prouzrokovalo oštećenje plinskih cijevi, iz Sarajevogasa su demantovali ove navode, navodeći da je problem, najvjerovatnije, povezan sa elektroinstalacijama.

Jaka detonacija vidno je uznemirila stanare okolnih zgrada i poslovnih objekata.

Strašna eksplozija, vjerujte. To je isto kao da… Mi smo računali da je neki veliki kamion udario u ovaj prozor“.

I ta mala eksploziija, kontam OK, to se dešava, ali onda nakon te kad se desila ova velika, blato je samo zasulo sve prozore. Odjednom je nastao muk, ono vrlo neki neugodan osjećaj. Naravno, svi smo potrčali prema prozoru da vidimo šta je s tim ljudima okolo“.

Baš smo se uplašili, šta se dešava… Međutim, vidimo da je tu neki problem s plinom, da su majstori kopali i da je bila eksplozija“.

Povrijeđenih nije bilo, ali je pričinjena materijalna šteta na najmanje tri vozila, potvrđeno je iz kantonalnog MUP-a. Eksplozija se desila nešto prije 10 časova, dok su radnici Vodovoda i kanalizacije izvodili radove.

Policijski službenici su preduzeli mjere regulisanja saobraćaja na ovom dijelu grada. O svemu je obaviješten i dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva“, istakao je portparol MUP-a KS Mirza Hadžiabdić.

Iako je, prema prvim informacijama, saopšteno da je uzrok eksplozije oštećenje tri plinske cijevi, iz Sarajevogasa ogradili su se od ovog incidenta. Navode da je utvrđeno da plinske cijevi nisu oštećene, te da je detonacija, najvjerovatnije, povezana sa elektroinstalacijama.

Eksplozija je, najprije, izazvala velike gužve u saobraćaju, nakon čega je postepeno normalizovan. Više informacija o uzroku biće poznato nakon završenog uviđaja.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!