Ekspresna reakcija MUP-a nakon pucnjave u Zenici, uhapšene dvije osobe

Vijesti 22. jul 202110:28 1 komentar
MUP ZDK/ N1

Policijski službenici Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona u saradnji i pod nadzorom Kantonalnog tužilaštva Zeničko-dobojskog kantona, uspješno su rasvijetlili slučaj upotrebe vatrenog oružja koji se dogodio dana 20.07.2021. godine, u 20:30 sati, na području Zenice.

To je osoba H.S., rođena 1954. godine, iz Zenice, zadobila teže tjelesne povrede, a osumnjičeni koji su upotrijebili vatreno oružje su pobjegli sa lica mjesta.

“Nepuna dva sata nakon izvršenja krivičnog djela, na odvojenim lokacijama na području Grada Zenica, locirana su i lišena slobode dva lica koja su se dovodila u vezu sa navedenom upotrebom vatrenog oružja, a radi se o licima: A.J., rođen 1986. godine i Š.E., rođen 1988. godine, oba lica iz Zenice”, saopćeno je iz MUP-a ZDK.

Nad uhapšenim osobama je u službenim prostorijama Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona sprovodena kriminalistička obrada nakon čega su, tokom jučerašnjeg dana, tačnije 21.07.2021. godine, uz Izvještaj o počinjenom krivičnom djelu i otkrivanju izvršilaca, predati u nadležnost i daljnje postupanje Kantonalnom tužilaštvu Zeničko-dobojskog kantona.

A.J. se sumnjiči za više djela, ubistvo, pokušaj ubistva i izazivanje ooće opasnosti, a Š.E. da je izvršio krivično djelo Pomoć učinitelju poslije učinjenog krivičnog djela.

Izvršeni su pretresi u mjestu Gornja Osojnica, kojom prilikom je pronađen pištolj sa pripadajućim okvirom i municijom, kojim je izvršeno krivično djela, te je pronađeno i oduzeto putničko motorno vozilo kojim su osumnjičeni pobjegli sa mjesta događaja.

Pronađeno oružje i vozilo će biti predmet potrebnih vještačenja i provjera i biće korišteni kao dokazi u daljnjem postupku.

Ovdje je bitno napomenuti da su oba lica koja su u oviru naznačenih aktivnosti i istrage uhapšena, od ranije poznata policiji kao višestruki počinioci krivičnih djela.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare