Elmedin Konaković i Josip Grubeša u Danu uživo

Vijesti 08. dec 202112:49 0 komentara
N1

Hapšenja, privođenja, suđenja – glavne su teme današnjeg izdanja „Dana uživo“. Pratimo i nastavak pregovora o reformi Izbornog zakona BiH koje koornidira zamjenik pomoćnika državnog sekretara SAD i specijalni izaslanik za Balkan Gabriel Escobar.

O nastavku pregovora o reformi Izbornog zakona u BiH, deblokadi institucija, razgovorima opozicije iz FBiH i RS, dešavanjima u Skupštini KS, ponovnom izboru na čelo stranke – za „Dan uživo“ govori lider Naroda i pravde Elmedin Konaković.

Šta su zahtjevi HDZ BIH u pregovorima o Izbornom zakonu od kojih neće odustati, kako gleda na reakcije koje je izazvalo njegovo pismo Evropskom sudu za ljudska prava u Strazburu, kakvo je stanje u bh pravosuđu – pitamo ministra pravde u Savjetu ministara BiH Josipa Grubešu.

Prijedor bi u nedjelju trebao dobiti novog gradonačelnika, nakon ostavke Dalibora Pavlovića iz SNSD-a. Otkuda u trci za mjesto gradonačelnika čak 15 kandidata, ko ima najviše šanse za pobjedu – komentariše Senudin Safić, predsjednik Kluba novinara USK.

Britanski parlament će ostati uključen u rješavanje situacije u Bosni i Hercegovini. Međunarodna zajednica mora biti takođe uključena. Sankcije su na stolu, a vojska bi trebala biti korištena kao posljednje oruđe u smirivanju situacije, poručuje u intervjuu za N1 zastupnik u britanskom Zastupničkom domu i nekadašnji mirotvorac u BiH Bob Stewart.

Nakon što je prvim singlom “Od tebe bolja” osvojila regionalnu scenu i stekla poverenje poštovalaca kvalitetnog pop zvuka, Banjalučanka Mia Malešević predstavlja novi singl “Ledeno”, nastao u saradnji s kompozitorkom i producentkinjom Aleksandrom Milutinović. Mia je muzička gošća „Dana uživo“ ove srijede.

Neće izostati ni servisne informacije, aktuelnosti iz svijeta, sportske vijesti.

Sa vama od 16h ove srijede – Dalibor Mrdić.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!