Elmedin Konaković, Žarko Vujović, Nikola Grbić i Anđelko Barić u Danu uživo

Vijesti 05. jul 202212:40 0 komentara
N1

U „Danu uživo“ pratimo zasjedanje NSRS, reakcije na kandidatske liste za oktobarske izbore, ali i aktuelna događanja u zemljama regiona i svijetu.

O zacrtanim ciljevima stranke koju predvodi na oktobarskim izborima, sudbini „Trojke“, odnosima u ovoj koaliciji nakon Povorke ponosa u Sarajevu, najavljenom sastanku u Briselu – razgovaramo sa predsjednikom stranke Narod i pravda Elmedinom Konakovićem.

Je li prebrzo reagovao kada je riječ o napuštanju Socijaldemokrata BiH, da li je već ranije dogovorio prelazak u Demokratsku frontu, hoće li ova situacija pokvariti odnose u vladajućoj koaliciji na nivou kantona – za „Dan uživo“ govori predsjednik Skupštine TK Žarko Vujović.

Kakvi su rezultati današnjih pregovora sa ministrom saobraćaja i veza u Vladi RS Nedeljkom Ćorićem, ostaju li kamioni i dalje van pogona, šta su minimumi ispod kojih ne žele ići, ko je kriv što u BiH nisu ukinute akcize na gorivo – pitamo predsjednika Udruženja prevoznika za unutrašnji i međunarodni transport RS-a Nikolu Grbića.

U „Danu uživo“ idemo i do Jajca, gdje se narednog vikenda održavaju „Dani srednjovjekovlja“, manifestacija koja će i ove godine okupiti brojna viteška udruženja iz BiH i regiona, čiji će nastupi posjetioce na Jajačkoj tvrđavi vratiti u neka davna vremena.

Od danas, pa do četvrtka u Sarajevu se dešava bh finale 12. Plazma Sportskih igara mladih. Pobjednici iz 45 bh.gradova bore se za titulu najboljih u državi i plasman na Međunarodno finale Igara koje će se u Splitu održati u augustu. Pred kraj emisije uživo smo na završnici takmičenja u fudbalu za starije kategorije.

Danas govorimo i uvozu radne snage u BiH, donosimo prognozu vremena, informacije o stanju na putevima, svjetske aktuelnosti…

Sa vama od 16 do 18:30h – Dalibor Mrdić.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!