Emir Delić: Petev je najodgovorniji, nema pomaka koji je najavio…

Vijesti 17. nov 202116:55 > 21:59 1 komentar
Emir Delić

Utakmicom protiv Ukrajine, fudbalska reprezentacija BiH završila je najgori kvalifikacioni ciklus u svojoj historiji. Porazom od Ukrajine u Zenici “Zmajevi” su završili na pretposljednjem mjestu sa samo sedam osvojenih bodova.

‘Dakle ovo je najniža tačka na kojoj se reprezentacija nalazila. Bilo je kriza… sjećamo se recimo pisma reprezentativaca kada je osam-devet igrača od Barbareza do drugih odbilo da igra. Dolaskom Muzurovića krenulo je dobro… pojavio se Džeko, itd. No, sada ne vidimo da postoji vizija.  Jednostavno puno je pitanja na koja odgovor treba da daju akteri i selektor i igrači, a posebno ljudi iz NSBiH,” rekao je Emir Delić, sportski novinar AJB tokom gostovanja u emisiji Dan uživo, te dodao: ”Mi imamo veliki apetit i to je tako. Imamo pravo da se nadamo najboljem. Petev nije uspio.”

Delić smatra da se brojni igrači ne odnose profesionalno prema državnom dresu. To nije slučaj samo u ovoj generaciji nego su igrači i ranije znali izaći u kafane prije reprezentativnog nastupa, dodaje on.

”Pjanić nije jedini krivac i nije najveći. Često se pitam: da li očekujemo nerealno, šta želimo… Jednostavno želimo da vidimo energiju kod igrača. Publika je ovacijama ispratila Luku Menala i primijetio sam na ovoj zadnjoj utakmici htijenje, zalaganje igrača koji su igrali prvi put. Ima energije koja me ohrabrila jer bi u perspektivi mogli dobiti nešto više od njih,” prenosi svoj dojam nakon utakmice sa Ukrajinom Emir Delić, sportski novinar AJB.

Tokom razgovora u Danu uživo podcrtao je također da je na selektoru Petevu najveća odgovornost, te da javnost nije vidjela pomak koji je selektor najavljivao. Smatra i da je ponašanje selektora tokom press konferencije nakon utakmice i poraza od Ukrajine nedopustivo.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare