Emotivna ispovijest Dalije Hasanbegović o svojoj borbi za majčinstvo

Vijesti 26. aug 202217:37 4 komentara
Dalija Hasanbegović Konaković (Facebook)

Dalija Hasanbegović Konaković, prezenterka u AlJazeeri Balkans i supruga lidera Naroda i pravde Elmedina Konakovića, na zvaničnoj Facebook stranici podijelila je emotivno iskustvo svoje borbe za majčinstvo.

“Gonal, Cetrotide, Ovitrelle, Decapeptyl….iglice, iglice, iglice. Ko je prošao, sve shvata”, započela je svoju priču.

“U ovo doba prošle godine. Krišom injekcija od djeteta u kući, pa juri na posao. Krišom injekcija u garderobi, pa juri u studio. Loše podnosiš neke od tih hormona, pa te muž i dijete nađu u nesvijesti na podu, nakon što si sebi valjda prenaglo ubrizgala tu tekućinu iz injekcije. Punkcije, anestezije, transferi i onda agonija čekanja do kontrole bete. Ne želiš da se nadaš, a nadaš se. I dođe beta i potoneš. Onda si emotivni tajfun narednih mjesec i više dok ti se tvoji hormoni ne stabilizuju. Divni doktori ti kažu da je najbolje opet pokušati unutar tri mjeseca, ali ne možeš opet kroz to prolaziti. Pomiriš se. Shvatiš i ponovo koliko si beskrajno blagoslovljen što imaš već dijete iz jednostavne, prirodne trudnoće. Dobiješ dodatno, ogromno poštovanje za sve mame, znane i neznane, koje su za djecu prošle kroz nekoliko krugova umjetne oplodnje”, ispričala je poznata novinarka.

Dalija Hasanbegović Konaković otkrila je kako je intenzivan stres doveo do spontanog pobačaja.

“Prirodno sam bez problema ostala trudna i sa Kianom Ajom i 2019. Znate već kako je to završilo, brigada internet lešinara počela od mene praviti metu za linč, nisam to očekivala, jako me pogodilo, intenzivan stres bio okidač za Hashimoto skoro preko noći, Hashimoto mi poremetio sve hormone, sve je išlo prebrzo i imala sam spontani. Nakon toga, i sa terapijom i bez, Hashimoto i dalje najveći problem pravi mojim polnim hormonima, a samim tim utiče na mogućnost prirodne trudnoće. Kiana silno želi brata ili sestru, ja sam željela šestero djece (mogla sam ranije krenuti, znam). Bog dragi odlučuje i mi smo sa tim zadovoljni i beskrajno zahvalni što imamo Kianu”, napisala je još.

Dalija je na kraju svoje emotivne objave iskazala dviljenje svim ženama koje prolaze kroz IVF postupke, proces koji je i psihički, fizički, zdravstveno, emotivno i finansijski izuzetno naporan i zahtjevan, a koji obično ide u tajnosti paralelno sa svim redovnim obavezama koje imate.

“I samo vi znate koliko vam snage treba. Svaka mama je heroina, ali ste vi pravi superheroji”, zaključila je prezenterka AlJazeere Balkans.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare