Emotivna ispovijest Sedine Muhibić: Snagu mi daje rahmetli prijateljica Lejla

Vijesti 06. dec 202211:27 2 komentara
Sedina Muhibić Seddina Bosna

Životna priča Sedine Muhibić – Seddine Bosna nikoga ne ostavlja ravnodušnim. Napuštena je kao beba, odrasla kao dijete u SOS dječijem selu, magistrica pedagogije, bivša skijašica, skoro 1000 dana u bolnici zbog bolesnog srca, ali uz nesalomljiv duh i energiju.

Sedina je govorila o dijagnozi koju ima.

“Ono što je dijagnoza da je ovo posljedica COVID-a i na prvu me je sve to šokiralo i kada sam vidjela ljude da imaju iste smptome kao ja i koji se bore sa istim onda mi je bilo lakše”, objasnila je Muhibić.

Zvaničnu dijagnozu ima i sa njom sada je u procesu liječenja.

“Bakteremija. Sada je longcovid. U Turskoj sam dobila dijagnozu imunodeficijencija. Međutim, ta dijagnoza je oborena u Švicarskoj i sretna sam da je oborena jer je ona doživotna”, navela je Muhibić.

Također, Muhibić je istakla da je prošla mnoge klinike i bolnice s ciljem utvrđivanja dijagnoze. Na kraju je došla do bolnice u švicarskoj, ali tamošnje liječenje je jako skupo.

“Hiljadu franaka je jedan dan, bez terapije, bez programa, bez liječenja, bez ičega. Samo da dođem je jedan dan hiljadu franaka što me je šokiralo. Došla sam u situaciju da svoj stan koji nisam vidjela prodati samo da dam za zdravlje”, objasnila je Muhibić.

Sedina Muhibić Seddina Bosna

Koliki je borac Sedina kaže da jedino traži tuđu pomoć kada joj je baš teško te da joj je najgore kada dobije ekstremno visoku temperaturu koju sama ne može skinuti.

“Do 42 temperatura zna ići. Sestra mi je ispričala kako sam nekada buncala, rekla otvori vrata kuca FBI. Prepala se i ona. Najbolju prijateljicu sam pitala jesi li prijavljena u firmi? Donesi mi sok sa balkona. Oni prepoznaju kada ja ne mogu biti sama. Ne znam hoću li zaspati ili idem u komu”, kazala je Muhibić.

Borba za Sedinu i dalje traje, te je bolest ostavila posljedice.

“Ono što je kod mene ostavilo najveće posljedice jeste na srce. Svašta nešto se izdešavalo. Dragi Allah nam je odredio do kada ćemo živjeti”, kazala je Sedina.

Društvene mreže i podrška

Za Sedinu su mnogi čuli preko društvenih mreža te je ona kazala da je tamo pjevala, skupljala snagu i da su joj se i mnogi poznati pjevači javljali. Sedinu je strah da se zbog ogromne podrške, mnogima neće stići zahvaliti te da onda ne želi da ispadne, kako je navela, nezahvalna.

“U početku sam ja na svaki komentar odgovorila, sada nemoguće bude. Nekada tri, pet, deset hilajda komenatara i ja uz najbolju volju ne mogu i ja se onda osjećam loše“, navela je Muhibić.

Sve što joj se dešava, Muhibić bilježi ručno u dnevniku.

“Od pete godine pišem dnevnik. Ručno ih pišem i imam ih na tavanu u SOS Dječijem selu i nadam se da ih sada neko neće tražiti”, istakla je Muhibić.

Njene Lele više nema

Najemotivniji dio Sedinog gostovanja bio je kada je govorila o drugarici Leli s kojom je provodila dane u bolnici, a koja je nažalost preminula prije pola godine.

“Najveću snagu mi daje rahmetli prijateljica Lejla i vjerujem da mi ona čuva srce”, kroz suze je kazala Muhibić.

Sada za Muhibić, za čije liječenje je prikupljen novac u rekordnom roku, slijedi rehabilitacija u Opatiji jer je u Švicarskoj ono preskupo a doktori u Švicarskoj će pratiti njeno zdravstrveno stanje i analize koje će raditi u Sarajevu.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare