Enver Bijedić i Haris Zahiragić u Danu uživo

Vijesti 15. sep 202113:41 0 komentara
N1

„Dan uživo“ i ove srijede donosi pregled aktuelnih političkih dešavanja u BiH, regionu i svijetu. Naši reporteri izvještavaju o obilježavanju Dana srpskog jedinstva u Banjaluci i Beogradu, reakcijama na hapšenja bh državljana zbog navodnih ratnih zločina, epidemiološkoj situaciji...

Šta slijedi za bh institucije ukoliko do kraja mjeseca Savjet ministara ne produži privremeno finansiranje, ko je kriv što budžet za aktuelnu godinu nije usvojen do danas, kako vidi izlaz iz krize u kojoj se BiH našla, je li zadovoljan rezultatima koje je stranka koju predvodi postigla za dvije godine postojanja – pitanja su za zastupnika u Predstavničkom domu Parlamenta BiH i predsjednika Socijaldemokrata BiH Envera Bijedića.

Ovih dana upire prstom u ministra zdravstva KS Harisa Vranića iz nekoliko razloga: jedan je vakcinisanje ministara mimo reda i pravila, drugi samostalno odlučivanje kantonalnog ministra o lijekovima koji se izdaju na recept. Haris Zahiragić, zastupnik SDA u Skupštini KS naš je današnji gost.

Aktuelne političke teme u BiH i regionu, obilježavanje Dana srpskog jedinstva, trošenje novca za lobiranje RS u SAD, probleme sa procesom digitalizacije, populizam političara i stalne kampanje – za „Dan uživo“ komentariše novinar Željko Raljić.

Nema dogovora mostarske gradske vlasti i građana oko rješenja pitanja deponije Uborak. O tužbama, pa povlačenju istih, lijepljenju i skidanju plakata u Mostaru, ekološkom aktivizmu i neodgovornosti prema prirodi – govori Omer Ujdur, predsjednik Udruženja „Jer nas se tiče“.

Naši najbolji teniseri Damir Džumhur, Mirza Bašić, Nerman Fatić i Tomislav Brkić, predvođeni selektorom Zoranom Zrnićem u glavnom gradu Perua, Limi, odigraže meč finalnog kola prve svjetske grupe Davis cupa. Uživo iz Lime danas sa nama Damir i Zoran.

Takođe, tu su biznis vijesti, servisne informacije, aktuelnosti iz svijeta, te sportske novosti…

Sa vama ove srijede Dalibor Mrdić.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!