Eric Gordy, Edhem Bičakčić i Dragan Bursać u Novom danu

Vijesti 22. apr 202115:18 0 komentara
N1

U Novom danu sutra gledajte:

Izmjene izbornog zakona, neslužbeni dokumenti, prekrajanje granica, novi murali u Foči veličanja ratnih zločinaca, mirni razlazi i prijetnje ratom – teme su to koje posljednjih dana dominiraju javnim prostorom. Šta je pozadina svega? Opasne političke ideje ili kamufliranje nesposobnosti vlasti pri nabavci vakcina? Eric Gordy, političke i kulturne sociologije na londonskom UCL-u govori za “Novi dan”.

O vlasti, izbornima, izboru gradonačelnka grada, pandemiji i odgovoru vlasti na istu, političkim previranjima u zemlji i evropskom putu BiH – govori Edhem Bičakčić, nekadašnji premijer Vlade FBiH, i nekadašnji potpredsjednik SDA.

O posjeti predsjednika i premijerke Srbije RS, novim zaduženjima, odnosu RS prema Non paperu i BiH. Odnosi Srbije i RS, pandemija i predstojeća izborna godina – sve su to teme, između ostalog, o kojima razgovaramo sa Draganom Bursaćom, kolumnistom i profesorom filozofije!

Aleksej Navalny se nalazi u pritvoru i štrajkuje glađu, postoji ozbiljna bojazan za njegov život. Njegovi saradnici ili su pritvoreni ili se nalaze u egzilu odakle pokušavaju spasiti njegov život, ali i zaustaviti Vladimira Putina. Iz Londona za N1 govori Vladimir Ashurkov izvršni direktor Navalynijeve Anti-korupcijske Fondacije.

Međunarodni je dan knjige i autorskih prava. Gdje je BiH kada je riječ o ovoj temi? Jeste li znali da su stanovnici Velike Britanije, za vrijeme restriktivnih mjera, za 7 dana kupili 3 miliona knjiga? Koliko mi čitamo? Šta ste vi posljednje pročitali? Koliko poštujemo autorska prava i koliko poštujemo domaće izdavačke kuće? Ovo su naše teme sa Muamerom Spahićem, direktorom izdavačke kuće “Vrijeme” iz Zenice!

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!