Escobar i Makovec stigli na sastanak sa članovima Predsjedništva BiH

Vijesti 08. dec 202112:48 > 13:05 0 komentara
F.Z./N1

Gabriel Escobar, zamjenik pomoćnika državnog sekretara SAD-a i specijalni izaslanik za Zapadni Balkan stigao je u Predsjedništvo BiH. Sastanku pristsutvuju sva tri člana Predsjedništva.

Na sastanak sa članovima Predsjedništva BiH stigao je i izvršni direktor za Zapadnu Evropu, Balkan, Tursku i Veliku Britaniju pri Evropskoj službi za spoljne poslove Marko Makovec.

Sastanku prisustvuju i šef Delegacije EU u BiH Johann Sattler i ambasador SAD u BiH Eric Nelson.

F.Z./N1
F.Z./N1
F.Z./N1
F.Z./N1

Naknadno će biti saopćeno koje su to bile teme razgovora sa američkim izaslanikom za Zapadni Balkan, a Milorad Dodik je već zakazao press konferenciju za 14:30 sati.

Posdsjećamo, Gabriel Escobar je jučer učestvovao i na prvom danu zasjedanja Vijeća za implementaciju mira (PIC) u Sarajevu. Danas bi trebalo biti poznato kakvi su to stavovi većine ambasadora, ako uzmemo u obzir uglavnom izdvojena mišljenja Ruske Federacije. Pojedini članovi ovoga Vijeća obratit će se medijima danas u 15 sati.

Escobar se jučer, također, susreo i sa Zoranom Tegeltijom, predsjedavajućim Vijeća ministara BiH, ali i sa Sifetom Podžićem, ministrom odbrane BiH.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

 

 

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!