Escobar, Mektić, Karić, Škaljić i Kusturica u Danu uživo

Vijesti 07. dec 202111:15 > 11:24 0 komentara
N1

U današnjem izdanju “Dana uživo” donosimo sve aktuelnosti iz zemlje, regije i svijeta.

Ne propustite dio intervjua sa Gabrielom Escobarom, specijalnim izaslanikom državnog sekretara Sjedinjenih Američkih Država za Zapadni Balkan, koji između ostalog odgovara na pitanje o sankcijama za bh. zvaničnike.

O Dodikovoj najavi potencijalnog bojkota Općih izbora, naoružavanju, blokadi institucija, posljednjim hapšenjima i aktuelnoj političkoj situaciji za “Dan uživo” govori SDS-ov zastupnik u Parlamentu BiH Dragan Mektić.

Nakon najave da će novac namijenje za doček Nove Godine biti usmjeren na pomoć oboljeloj djeci sa nama je i gradonačelnica Sarajeva Benjamina Karić.

Bošnjački institut ove godine obilježava 100. rođendan utemeljitelja, vakifa Adil-bega Zulfikarpašića, te 20 godina postojanja. Tim povodom o ostvarenom, te planovima razgovaramo sa predsjednikom UO Fehimom Škaljićem, nekadašnjim državnim parlamentarcem.

Pred Domom naroda Parlamenta FBiH u četvrtak će se naći zakon o električnoj energiji prema kojem bi između ostalog trebala biti zabranjena daljnja gradnja mini hidroelektrana. Borci za rijeke i aktivisti poručuju: Na korak smo do pobjede! i pozivaju građane da potpišu pismo apela delegatima. Šta (ne)usvajanje zakona znači u praksi, ko su pripadnici energetskog lobija, kako potpisati pismo pitamo aktivisticu Lejlu Kusturicu.

Naša muzička gošća je Marija Mirković, bivša članica popularnog novosadskog benda “The Frajle”. Nakon 8 mjeseci od napuštanja grupe predstavlja se sa prvim samostalnim singlom “Požuri, požuri”.

Donosimo i pregled najznačajnijih vijesti iz svijeta sporta, ekonomije i biznisa.

Sa vama danas Emela Burdžović Slipičević.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!