Escobar za kraj posjete poslao poruku građanima BiH (VIDEO)

Vijesti 09. nov 202120:26 4 komentara
Twitter

Gabriel Escobar, specijalni izaslanik predsjednika SAD-a Joea Bidena za Zapadni Balkan je za kraj svoje posjete BiH odlučio poslati poruku građanima ove zemlje.

Naime, Escobar je u kratkoj video poruci želio da se zahvali na toploj dobrodošlici i kazao da uočava da je u zemlji postignut izuzetan napredak.

“Dok završavam prvi dio moje posjete BiH, želim reći građanima: Hvala puno za toplu dobrodošlicu. Želim reći da poslije 20 godina uočavam da je u zemlji postignut izuzetan napredak, te da je Dejtonski mirovni sporazum još uvijek veoma važan dio naše vanjske politike”.

Escobar je kazao da SAD nudi svoje partnerstvo i obećanje da će pružiti pomoć da “ova zemlja bude ekonomski održiva”.

“Nudimo naše partnerstvo, naše garancije sigurnosti, pomoć za razvoj i naše obećanje da pomognemo da ova zemlja bude ekonomski održiva.

Spremni smo raditi kroz dijalog, ali ako bude neophodno, spremni smo učiniti sve što je potrebno da osiguramo uspjeh ove zemlje”.

“Zato se nadam da ću tokom slijedećeg dijela posjete u ovu regiju donijeti više napretka. Nadam se da ću građane ove zemlje posjetiti ponovo te da ću to činiti veoma često”, zaključio je Escobar u video poruci.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare