Evo prvog presjeka izlaznosti na izbore: Bolja nego 2018. godine u ovo vrijeme!

Vijesti 02. okt 202212:21 0 komentara
N1

Prva izborna konferencija Centralne izborne komisije BiH održana je sa početkom u 12 sati. Saopštili su izlaznost, koja je bolja nego 2018. godine na prvom presjeku.

Iz CIK-a su odmah na početku napomenuili da biračko mjesto Hozići još uvijek nije otvoreno za glasanje. CIK će vjerovatno donijeti odluku o odgađanju izbora na tom mjestu, o čemu će javnost biti blagovremeno obaviještena.

Uhapšeno pet članova biračkog odbora u Novom Gradu

Podsjetili su da i pojedina biračka mjesta nisu otvorena tačno u 7h, zbog uobičajnih razloga. Na 12 mjesta je došlo do značajnijih kašnjenja: Jedno u Bihaću, četiri u Banjaluci, u Lukavcu jedno, Srebrenik jedno, gdje je odustao predsjednik, a slično se desilo i u Zvorniku, potom u Zenici gdje se izmještala lokacija ili je nedostajo član biračkog odbora.

U Zenici biračko mjesto je izmješteno nakon što su, iako su sa radom počeliu na vrijeme, shvatili kako nisu na pravom mjetu – već su se smjestili u prostor od prošlih izbora. Tvrde kako je sve izvedeno pod nadzorom policije.

Ovo je odziv birača na redovnim biračkim mjestima do ovog presjeka:

“Uz zadovoljstvo konstatujem da je odziv do sada 14 posto. To znači da je na biračka mjesta do sada izašlo 459.980 birača. To je za 3 posto više nego 2018. godine u vrijeme ovog presjeka. Ovaj procenat je još veći ako imamo u vidu da još nisu dostavljeni podaci iz Gradačca, Tuzle i Novog Travnika”, saopštio je Arnautović.

Ukupan broj prijavljenih događaja koji bi se mogli smatrati incidentnim je devet. Sumnja u krivično djelo je jedna – u RS. Remećenja javnog reda i mira su zabilježena dva – oba u FBiH.

Uskoro opširnije!

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!