Evo šta vas očekuje u novom izdanju emisije Tačka na 7

Vijesti 07. maj 202216:06 0 komentara
N1

Tačka na 7 ove nedjelje donosi analizu sraza praznika kada slavimo ljubav, mir te poštujemo čovjeka i sadašnjosti u kojoj dominira prošlost, politika, secesionistička i ratna retorika.

Raspisivanjem izbora bez reformisanog izbornog zakona zatalasalo se i u državi i van nje. Izbila je bura. Međudržavna svađa. Teške riječi. Prijetnje. Riječi rat, treći entitet, integritet Republike Srpske i Bosne i Hercegovina, zveckalo je cijelu sedmicu.

Otišao je trener stoljeća – Ivica Osim. Fudbalski i životni filozof. Preminuo je u Gratzu. Sarajevo ga je zaboravilo u bolesti i poznim godinama. Dostojanstveno je ispraćen van domovine.

Mediji kao i radnici nisu imali povoda za praznovanje. U raljama politike mogli su samo obilježiti (ne)slobodu i konstantnu radnu borbu u grupi problematičnih zemalja, gdje je Bosna i Hercegovina svrstana. No, upoznajte “kraljicu hladnokrvnosti”!

Svjetska vijest broj jedan više od 70 dana je agresija Rusije na Ukrajinu. Iz grada Mariupolja u Ukrajini, logora za civile, stižu stravični snimci.

“Ruski rulet” sa gasom se nastavlja, šta će donijeti sankcije Evropske unije?

Objavljujemo i sudbinu trudnice kojoj bolnice u Hrvatskoj ne žele izvršiti prekid trudnoće iako je ustanovljeno da njen nerođeni sin ima tumor na mozgu. Priča je to koja je šokirala regiju.

U Tački na 7 pogledajte i intervju sedmice sa Miroslavom Ćirom Blaževićem, TV duel Dine Konakovića i Bože Ljubića i rubriku no comment.

Sutra u 9:00 sati budite uz N1 ili pogledajte reprizu Tačke na 7 u 17:15 sati. Sa vama je Suzana Stambol.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!