Fadil Novalić od danas je i zastupnik Parlamenta FBiH (VIDEO)

Vijesti 11. jan 202314:52 0 komentara
Screenshot

Premijer Federacije Bosne i Hercegovine Fadil Novalić od danas je i zastupnik Zastupničkog doma Parlamenta FBiH.

On je danas položio zakletvu u Parlamentu FBiH.

“Svečano izjavljujem, da ću povjerenu dužnost obavljati savjesno, pridržavati se Ustava BiH, Ustava FBiH i zakona, zalagati se za ljudska prava i slobode i da ću u svim prilikama štititi interes BiH, FBiH i jednakopravnost građana i naroda BiH”, izjavio je Novalić.

Posjetimo, Novalić je skoro osam godina na premijerskoj poziciji od kojih četiri godine u tehničkom mandatu.

Izborom predsjedavajućih, zamjenika predsjedavajućih i članova radnih tijela Predstavničkog doma Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine iscrpljen je cjelokupan dnevni red konstituirajuće sjednice koja je prekinuta 1. decembra.

Za Odluku o imenovanju radnih tijela glasalo je 57 poslanika, 14 je bilo suzdržanih, dok je 16 poslanika glasalo protiv.

Kako je rečeno uoči glasanja, nije moguće održavati redovne sjednice Doma bez radnih tijela jer je potrebno njihovo mišljenje o dokumentima koji se predlažu za usvajanje Domu.

Predsjedavajuća Doma Mirjana Marinković-Lepić najavila je da će 25. januara biti održana prva redovna sjednica, a na njoj bi trebao biti razmatran budžet, zbog čega je bilo potrebno danas donijeti odluku o imenovanju radnih tijela.

Na početku konstituirajuće sjednice 1. decembra imenovano je rukovodstvo Doma koje čine predsjedavajuća Mirjana Marinković Lepić (Naša stranka) te dopredsjedavajući Edina Gabela (SBiH) i Mladen Bošković (HDZ BiH).

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!